Notiser i dagens blogg, Åkesson SD inte inbjuden till Nobelfesten, M, s kommunalråd i Norrtälje tvingas back om arvodes höjningen. Högerpartierna skickar vallöften till utredningar

Idag blev den en ovanligt sen blogg och orsaken är enkel. Först på morgonen skulle jag skjutsa min fru till provtagning hos Capio Hälsocentral på Dragonfältet. Sedan hade jag ett måste ärenden till Långvattnet och när det var gjort var det att bekämpa den mossa som kommit upp.

Men jag tar lite korta synpunkter och börjar med en som jag tycker är helt enkelt mycket bra nämligen vilka Nobelstiftelsen bjuder in eller inte bjuder in till Nobelmiddagen. Det är som förra året självklart Jimmy Åkesson som inte blir inbjuden vilket jag tycker är helt rätt och det är vad man håller fast vi tidigare beslut. Så här sammanfattas deras beslut av Svt.

”Nobelpriset vilar på en respekt för vetenskap, kultur, humanism och internationalism. Den respekten ligger även till grund för de insatser som firas och uppmärksammas när Nobelpristagare och gäster från hela världen bjuds in till Nobelprisutdelningen och banketten den 10 december”, skriver stiftelsen. Då är det självklart att Jimmy Åkesson passar inte in.

Det andra är att i går höjde de arvoden med över för kommunalrådet med med 24% vilket är åt helvetet för mycket. Det moderata kommunalrådet måste vara helt utan känsla för vad som skulle hända nämligen en enorm kritik. Det blev en kovändning och idag har man pudlat när medborgarna blev heligt förbannade med all rätt. Vilken dålig beredning är det minsta man kunde säga.

Sedan kan jag inte undgå P4,as reportagen om det test kommun gör på Mariehem om automatisk toning av gatubelysning för att spara energi och därmed kostnader. Även om energiförbrukningen sjunker vilket är bra så är det en ren och skär lögn att kostnaderna kommer att minska. Jag är säker på mitt påstående för med den energi besparing som testet ger har man inte räknat med den utrustning som automatisk skulle både tona upp ljuset eller tona ned ljuset kan man inte har räknat med den utrustning som ska användas i vilket fall kom det inte med i presentationen man gjorde. Jag tycker man gör rätt som minskar energiförbrukningen och använder elen där den gör större nytta.

Sedan kan jag konstatera att ytterst få av de förslag som högerpartiet skulle genomföra direkt få hamnar nästan allt i utredningar. Jag ska nöja mig med ett exempel och det är att det blir inget beslut om subventionerna nu om ett stöd för den dyra elen.

Jag måste även säga att Vänsterpartiet är ett stort problem. De verkar agera för att stoppa Sveriges ansökan om medlemsskap i Nato. Det beror på att de sätter Malcolm Momodou Jallow var en av de V-politiker som viftade med terrorstämplade PKK:s flagga under Almedalsveckan i somras. Han får nu posten som ordförande i civilutskottet. Det kan inte vara bero på annat än att de vill sabotera Sveriges Natoansökan. Det verkar som om att de inte insett att Ryssland inte längre är en kommunistisk diktatur utan en Rysk sådan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.