Synen på samarbete med SD har radikalt förändrats hos Skånes moderater där man heller samarbetar med S

Det händer mer och mer i kommunerna att synen på Sverigedemokraterna förändras mycket. Jag tror det är främst i Skåne där man haft den längsta erfarenheten av SD. Där har framträdande starka moderatpolitiker tycker att ett samarbete med S är bättre och att så borde det vara även på riksnivå. I Finland har det vid flera tillfällen varit samarbete med S. Jag har också stor förståelse för det som händer i Skåne där det varit många där det varit många kommuner inblandade blir det alldeles för mycket att göra upp med flera partier som dessutom vill olika blir det ett enklare system med enbart S och M och jag tror att för både M och S vore det rakare puckar om man förhandlat med varandra.

Så här skriver Omni om det som händer i Skåne
Rena borgerliga styren eller nära samarbeten mellan M och S gör att SD isoleras i flera skånska kommuner, skriver Sydsvenskan.
Trots att partiet blev störst i 11 av 33 kommunval tappar partiet makt på flera håll. I 21 kommuner går posten som kommunstyrelsens ordförande till en moderat, för SD:s del blir det sex ordförandeposter. 16 kommuner leds helt utan SD:s inflytande, enligt tidningen.
Två kommuner där M vägrat släppa fram starka SD-ledda styren är Sjöbo och Klippan. Den avgående Klippanpolitikern Hans Bertil Sinclair (M) menar att skånska kommuner går i bräschen för samverkan mellan M och S och tror på en liknande utveckling på riksplanet.
– Jag är övertygad om att våra moderata värderingar liknar mer de som gäller i S än i SD, säger han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.