Demokratin är hotad i USA med attacken mot talmannen Nancy Pelosis man och om Donald Trump blir president igen

Jag måste fråga mig vad är det som händer i USA. Det som skedde att det blev en attack mot Talmannen Nancy Pelosis make då hon inte var hemma. Det är en man som har trott på denne förre presidenten Donald Trumps teori om valfusk. Amerikanska folket måste vara både dum och helt omdömeslös som tror på detta om valfusk.

Jag lägger här ut en artikel från SVT om detta med en artikel från SVT om attentatet.

Talmannen Nancy Pelosis make opererad efter attack i hemmet
UPPDATERAD IGÅR 02:19PUBLICERAD 28 OKTOBER 2022
Paul Pelosi, gift med talmannen i USA:s representanthus Nancy Pelosi, misshandlades i parets hem natten till fredagen. Angriparen, en 42-årig man, ville träffa talmannen, uppger hennes kansli. 
”Var är Nancy, var är Nancy?”, ska han ha ropat enligt CNN och andra medier.
42-åringen greps på plats och misstänks för mordförsök. Enligt CNN har han gjort ett stort antal konspirationsteoretiska inlägg på Facebook.
82-årige Paul Pelosi opererades under fredagen för en skallfraktur och alllvarliga skador på händerna och högra armen. Läkarna räknar med att han kommer att återhämta sig helt, uppger Nancy Pelosis talesperson i ett pressmeddelande.

Polisen larmades till makarna Pelosis hem i San Francisco kl 2.27 på natten, uppger polischefen William Scott. På plats blev patrullen vittne till hur angriparen tog en hammare ur handen på Paul Pelosi och slog honom med flera slag innan polisen lyckades avväpna och gripa honom.

42-åringen misstänks ha tagit sig in i huset genom att slå sönder en glasdörr på baksidan, skriver nyhetsbyrån AP. Väl där inne ska han ha begärt att få träffa Nancy Pelosi som är en av Demokraternas mest framträdande politiker. Enligt uppgifter till CBS News försökte han också binda Paul Pelosi i väntan på hustruns hemkomst från Washington.

Konspirationsteorier på Facebook
Den gripne mannen är född i Kanada och flyttade till Kalifornien i 20-årsåldern. CNN har granskat mannens närvaro på sociala medier, bland annat på ett numera nedtaget Facebookkonto. Tre släktingar har bekräftat att kontot tillhörde mannen, enligt CNN.

Flera inlägg länkar till videor som hävdar att Demokraterna fuskade för att beröva Donald Trump valsegern 2020.
Mannen länkade också till webbsidor som hävdar att coronavaccinerna är dödliga och att världens eliter använder pandemin för att kontrollera massorna. När polismannen Derek Chauvin dömdes till 22,5 års fängelse för George Floyds död skrev mannen att domen var en ”modern lynchning” och att Floyd dött av en överdos.

Personer som säger sig ha känt 42-åringen i början av 2010-talet säger att han var väldigt udda, att han haft problem med tunga droger och att han sagt att han ”talade med änglar”. Slut citat SVT

Nu kan vi tänka hur dessa konservativa gör allt de kan för att vinna i de mellanval som ska hållas. Trump har ju sett till att det är hans vänner som nominerats till kandidater vid valen. De är ju på ren svenska inte kloka och försöker på alla sätt få bort folk som inte delar Trumps attack mot valsystemet. Det är inte otroligt att Trump kommer att ställa upp i presidentvalet då USA gillar lögnaren. Vad som då händer med NATO är en stor fråga och då ökar risken för kärnvapenkrig då han sa varför har man kärnvapen när man inte använder dem. Jag tror inte att det är bra med två världsledare som saknar sunt förnuft inte minst när det gäller miljön. Vi får väl se vart detta tar vägen men valrörelsen har börjat med den tänkta attacken mot talmannen Nancy Pelosi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.