Är inte förvånad över att Helena Lindahl inte kom med i centerpartiets valberednings förslag till partiledare

Det finns centerpartister som tycker att Helena Lindahl borde ha funnits med i valberedningens kandidater. Däremot är jag inte allas förvånad över detta och det svaret är enkelt. Jag tror inte på en ledare som valt egen väg i en omröstning som skulle ske i Riksdagen jag tror det var när det gällde frågan om Stefan Löfven som statsminister. Det är för att vara helt ärlig brukar det vara kutym att man i ett parti diskuterar sig fram till ett beslut som man sedan ska följa. Helena Lundgren hon stöttar Helena Lindahl och det förvånar inte heller mig. Hon tillhör en grupp centerpartist som beter sig annorlunda än hur centerpartister brukar uppträda och jobba.

Ett citat från Aftonbladet lägger jag även in här. Flera centerpartister som Aftonbladet pratat med är kritiska till att riksdagsledamoten Helena Lindahl inte fanns med bland valberedningens förslag till ny partiledare trots att många inom partiet på förhand förordat henne. Kritikerna menar att urvalsprocessen varit oklar och sluten och att kandidater som ”gillas av partieliten” har gynnats.
– Vi har utvecklats från ett fungerande folkrörelseparti till något som liknar ett parti drivet av en maktfullkomlig elit, säger Helena Lundgren (C), oppositionsråd i Vindeln.
Valberedningens ordförande Jan Andersson säger att han tycker att processen har varit öppen och att valberedningen har känt sig trygg i sitt sätt att arbeta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.