Sverige saknar en klimatminister som ser vad som behöver göras åt klimatförändringen

Jag har efter en kort tid blir helt säker på att Kristersson valt helt fel klimatminister. Hon verkar totalt okunnig och ointresserad av det som sker och han kan inte heller ha omgetts sig på kompetent folk på departementet. Läser man vad andra länder tycker har Sveriges anseende sjunkit och då är det ingen som lyssnar på Sverige. Det är tråkigt men tyvärr sant. Det är mest floskler som trillar ur hennes mun. Jag tror att både hon och Johan Persson är de som slutgiltig för Liberalerna ur Riksdagen. Två partiledare i rad som misslyckas har man inte råd med och dessutom när partiet inte har någon egen politik.

Så här skriver Omni
Klimatminister Romina Pourmokhtari (L) uppmanade i går länderna på COP27 att öka sina insatser för att fasa ut subventioner till fossila bränslen, rapporterar SVT Nyheter.  Samtidigt innebär regeringens nya budget en återgång till det tidigare systemet för reseavdrag men med höjt schablonbelopp, vilket regeringen själv bedömer kommer leda till ökade utsläpp.
En överenskommelse om att fasa ut fossila subventioner var en av få framgångar på förra årets klimatmöte i Glasgow. Därefter beslutade den tidigare S-regeringen att göra om reseavdraget så att det skulle bli neutralt avseende transportsätt och även omfatta exempelvis cyklister som har långt till jobbet.

Men i den nya budgeten skrotas upplägget och regeringen höjer dessutom milersättningen för bilister från 18 till 25 kronor.
– Glasgowpakten säger inte att vi ska reformera utsläppen genom vårt reseavdrag, men att vi ska minska utsläppen och se över subventioner. Det finns många sätt för denna regering att göra det på, säger Pourmokhtari.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.