Jag tror att man ska lyssna på Stoltenberg och hans oro över vad som kan hända i Ukraina

Jens Stoltenberg är orolig att kriget i Ukraina kan spåra ut och bli ett krig mellan NATO och Ryssland. Visst finns det all anledning att tro att han kan ha rätt. Jag har samma oro då det är mycket svårt att sia om vad Ryssland kan hitta på om kriget i Ukraina inte går som Ryssland har tänkt säg. Ett exempel som jag tror kan hända är om det går dåligt för Ryssland och att Ukraina kommer att vara på väg att vinna över Ryssland och återta Krim halvön eller andra delar som Ryssland intog 2014. Putin har till och från hotat att använda kärnvapen och jag tror att han kan göra detta. Sedan kan man inte heller vara helt säker på att inte Ukraina klar sig mot Ryssarna och att NATO måste agera för att rädda Ukraina från att helt intas av fienden. Det får inte hända att Ukraina blir en del av Ryssland som Putin vill. Vi kan inte heller vara säker på att Ryssland inte ger sig på någon av Natos medlemmar i de Baltiskas staterna. Det är svårt för mig att tro att Ryssland nöjer sig med kriget i Ukraina för att inte gå vidare när han ska forma det nya stor Ryssland. Jag tror man gör klokt att ta Stoltenbergs oro på fullt allvar.

Så här har Omni skrivit om Stoltenberg ”Natochefen Jens Stoltenberg oroas för att kriget i Ukraina kan spåra ur och bli ett krig mellan Ryssland och Nato, säger han i en intervju med NRK.
Om saker går fel, kan de gå fruktansvärt fel, menar han men tillägger att han är trygg med att det ska gå att undvika.
– Det är ett fruktansvärt krig i Ukraina. Det är också ett krig som kan bli ett fullskaligt krig som sprider sig till ett storkrig mellan Nato och Ryssland. Vi jobbar varje dag för att undvika det”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.