Ebba Busch ska inte bestämma om det ska byggas ny kärnkraft enligt näringslivets VD Jan-Olof Jacke

Höger regeringen vill gå ifrån regler som gäller byggande av kärnkraft. VDn i Vattenfall menar att arbeta enligt Tidöavtalet är olämpligt. I den artikel jag delar längre fram ser ni var Jan-Olof Jacke som är VD i Svenskt Näringsliv anser och det är samma innebörd i stort vad Vattenfalls VD säger. Att man inte följer det som gällt när det är elproduktionen visar att man låter SD bestämma. Det vill inte göra och det är för att man inte vill jobba enligt demokratiska regler. En statlig garanti på flera hundra miljarder till ett bolag kan knappast vara enligt EUs konkurrens regler.

Så här skriver Omni.
Regeringen och Sverigedemokraterna vill få Vattenfall att bygga ny kärnkraft genom ”direktiv för upphandling”, enligt Tidöavtalet. Dessa formuleringar har det statliga bolagets vd Anna Borg tidigare avfärdat som olämpliga.
Nu stämmer Svenskt näringslivs vd Jan-Olof Jacke in i kritiken, i en intervju med SVT Nyheter. Han menar att politikens jobb är att ”undanröja hinder”.
– Ebba Busch ska inte bestämma om det ska byggas ny kärnkraft. Det ska investerare och företag göra på marknadens villkor, säger han om den kristdemokratiske energiministern.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.