Ryssarnas krig har kostat Europa 10400 miljarder kronor och en hög inflation som effekt

Man kan alltid fråga sig vad som är rätt och fel. Ryssarnas krig och de sanktioner har gett en nota som är oerhört dyr för Europas energikonsumenter både privat personer och företag. Stämmer det som Blomberg skrivit så är kostnaderna 10400 miljarder kronor. Sedan har jag inte sett vad sanktionerna kostar Rysslands ekonomi men jag funderar om det inte har varit bättre man vidtagit andra åtgärder mot Ryssland. Dessa enorma kostnadsökningar som blivit följden av energipriserna har även gett en enorm hög inflation som nu ska bekämpas med räntehöjningar som i Sverige ger stora problem för många människor och som även troligen leder till stora ekonomiska problem för folk i hela Europa. De här summorna som bara kommit fram om energikostnaderna kanske gett mycket bättre effekt om man utrustat Ukraina med riktigt kraftigt upprustning av deras militär som säkert kunnat besegra ryssarna när man till och med är på väg att göra det nu. Det är väl osäkert hur mycket detta har skadat den ryska ekonomin eftersom de säljer olja och gas åt andra länder. Vet inte hur mycket pengar den militärutrustning som nu gott till Ukraina kostat. Jag tycker självklart att man ska försvara Ukraina mot dessa Ryssar men har man vidtagit rätt åtgärder och nu sitter väl Putin och hånler hur kriget gett Europa skyhöga elpriser

Så här skriver Omni om kostnaderna i Europa på elen för effekterna av Rysslands krig.
Europas energikostnader har ökat med ungefär 1 000 miljarder dollar i spåren av Rysslands krig i Ukraina, vilket motsvarar 10 400 miljarder kronor. Och den djupaste krisen på flera decennier har bara börjat, skriver Bloomberg.
– När du slår ihop allt – räddningspaket, subventioner – är det en löjligt stor summa, säger Martin Devenish, chef på konsultföretaget S-RM.
Bloombergs uträkning baserar sig på marknadsdata och ligger i linje med tankesmedjan Bruegels uppskattning tidigare i månaden. Ungefär hälften av EU:s medlemsländer har en skuld som överstiger 60 procent av BNP, noterar nyhetsbyrån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.