Talibanernas styre över Afganistan det måste bort med alla medel

Att USA och flera andra länder lämnade Afghanistan har varit och blivit att kvinnoförtrycket har nått nya rekordnivåer. Nu är kvinnorna mer förtryckta än någonsin av dessa kvnnohatande talibaner. Det gäller inte bara att de ska bära huvudbonader utan det är en liten del av det förtryck som de numera utsätts för. Det senaste är att de inte ska få arbeta och det ska nu EU titta på vad det ska få för konsekvenser. Jag tycker man inte ska nöja sig med att kvinnor inte får arbeta utan hela situationen för kvinnorna som att de inte får studera och få högre utbildning utan över när det gäller all utbildning för flickor och alls diskrimineringar för kvinnor och flickor och det finns säkert hur unga flickor gifts bort av tvång och sålts för tvångsäktenskap.

När det så gäller bistånd har jag svårt att tro att det når fram till de som är i behov av bistånd utan det hamnar säkert i talibanernas fickor när det kommer in i landet. Den bästa hjälpen kvinnor och flickorna kan få är om taliban regeringen kan störtas. Det är den enda vägen man kan gå och då måste man vidta kraftiga sanktioner mot de länder som finansierar talibanernas förtryck mot det kvinnliga befolkningen i landet. Jag tror tyvärr det finns bara ett medel som hjälper och det är det militära medlet

Så här har Omni beskrivet vad EU tänker som tyvärr inte räcker på långa vägar
”EU ska se över vad talibanernas arbetsförbud för kvinnor ska få för konsekvenser på biståndet. Det säger en talesperson för EU:s utrikeschef Josep Borrell till AFP.
– EU fördömer starkt talibanernas beslut att förbjuda kvinnor att arbeta i nationella och utländska organisationer, säger talespersonen.
Mycket av det internationella biståndet till Afghanistan kanaliseras just via fristående organisationer. Afghan Aid och flera andra ställde direkt in sina aktiviteter i landet, enligt Reuters, som skriver att över hälften av befolkningen är beroende av nödhjälp.
Kvinnliga biståndsarbetare är nödvändiga för att hjälpen ska nå fram till behövande afghanska kvinnor, säger FN:s humanitära koordinator Ramiz Alakbarov till Reuters”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.