Bra med skidåkning från Tour de Ski men saknar SVT och Vinterstudion som skött sändningen

Nu börjar snart Tour de Ski närma sig slutet. Jag tycker självklart det ser ljust ut för damerna med Frida Karlsson i ganska stor ledning. Sprintkvalet idag ser också bra ut. Vi får nu hålla tummarna att hon blir den andra svenska damen som kommer först upp i backen. Nu är det bara att hoppas att Frida klarar sig undan covid då hon kramade om de norska damen som fått åka hem med covid. Inga andra svenska damer har varit framme i någon tätposition och det syns tydligt att vi har flera av damtoppen hemma.

När det så gäller herrarna är det glädjande att Calle Halvardsson verkar ha hittat tillbaka till den plats han hör hemma på. Poromaa har också gjort en bra tävling än så länge. Däremot är det ingen som kan göra något åt Johannes Høsflot Klæbo som är totalt överlägsen och som ingen kan slå. Han kommer att ta ledningen i sprinten idag. När det gäller sprinten så ligger Calle Halvardsson glädjande nog tvåa ljust nu medan Poromaa bröt staven mig på upploppet men ligger just nu på en 17:e plats. I sammandraget ligger Poromaa på 6:e plats och Calle Halvardsson på 10:e plats. Trevligt idag med bra skidföre så att det inte är vattenskidåkning .

Jag tycker bara det är synd att det är TV6 som haft sändningarna av denna stora tävling där det under distansloppen har skett reklam på halva bilden under vissa tider där vi inte fått höra vad referenterna säger. Det är en katastrof för skidsporten att på detta sätt förstöra sportsändningen. I Finland sänder de inte på detta sätt på Yle så man har ändå något att titta på om man har den kanalen.

I går var det också skidskytte och där blev det översta platsen för Evelina Öberg helt väntat när hon på sprinten sköt alla träff. När det gäller damerna längd så längtar man först och främst till att Jonna Sundling och Ebba Andersson kommer tillbaka men även Linn Svahn om hon har hunnit bli fulltränad. På damsidan tror jag Sverige har ett bättre lag än vad norskarna har men på herrsidan är det alldeles för många norska åkare på topp. Det har blivit tomt då några av de bättre åkarna är borta tack vare Putins krig men ryssarna måste vara stängda ute en lång tid eftersom de dessutom ställer upp på Putins mördande. Nu blir det att vänta på kvartsfinalerna i sprinten och ladda upp inför kvällens match där Löven möter Djurgården hemma. Ett Djurgården som inte höjt sig ett dugg sedan man gav Fagervall sparken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.