Ukraina måste få bättre och mera vapen annars hamnar det snart att bli en del av Ryssland

Kommer Ukraina att förlora kriget och åter bli en del av Ryssland. Jag skulle inte alls bli förvånad över om det sker. Varför jag tror det är att det fortfarande verkar sitta fast om man kommer att ha de vapen som behövs för att kunna vinna kriget. Det är den chansen att inte Ukraina får de bästa vapnen för att besegra Ryssland. Det här har kommit fram efter de möten man haft i Västvärlden. Man kan inte vänta till Ryssland har hunnit skaffa nya vapen och modernasiret sitt försvar. Självklart jobbar ryssarna för allt de kan och hinner. Det hörs även signaler från ukrainska president om detta

Så här skriver Omni om detta.
Ukrainas president Zelenskyjs rådgivare Mychajlo Podoljak riktar en känga mot vad han kallar den ”globala obeslutsamheten” efter gårdagens möte om Ukrainastöd på den tyska flygbasen Ramstein.
Västvärlden kommer inse att det inte finns något annat alternativ för att få slut på kriget än att Ryssland besegras, skriver han på Twitter.
”Dagens obeslutsamhet dödar allt mer av vårt folk. Varje dag av förseningar är ukrainares död. Tänk snabbare.”
Tyskland meddelade efter mötet att man skjuter på beslutet om huruvida stridsvagnen Leopard 2 ska tillåtas att skickas till Ukraina. Detta möter skarp kritik från Ukraina och flera andra länder.

Så här speglas detta i en annan artikel

Storbritanniens förre premiärminister Boris Johnson är på besök i Ukrainas huvudstad Kyiv, på inbjudan av president Zelenskyj, rapporterar The Guardian.
Under en promenad i den krigshärjade förstaden Borodjanka kommenterar han den pågående europeiska konflikten om vapenstödet till landet.
– Det är läge att dubbla insatsen och ge Ukraina alla verktyg de behöver för att avsluta arbetet, säger han.
Med sitt bergfasta stöd har Johnson odlat en exceptionellt god relation till den ukrainska ledningen och folket under kriget. När han satt vid makten gjordes en opinionsmätning som visade att ingen annan europeisk ledare hade större förtroende hos det ukrainska folket.
Under Världsekonomiskt forum i schweiziska Davos i onsdags fick Johnson en medalj och utnämndes till hedersmedborgare i Kyiv av borgmästaren Vitalij Klytjko. Slut citat från Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.