Det ser ut att köra ihop sig mellan regeringen och Sverigedemokraterna om arbetskraftsinvandringen

Enligt uppgifter i media har förhandlingarna om arbetskraftsinvandring kört fast. Det är självklart det har skett mellan Liberalerna och Sverigedemokraterna. Skulle tro att boven är de främliningsfientliga Sverigedemokraterna som inte fattar att det är många branscher som behöver folk inte minst inom offentlig sektor och resturanger och många serviceföretag.

I det berömda avtalet som regeringsunderlaget har de dessutom satt ett alldeles för högt lönetak. Det behövs i Sverige mycket kvalificerad arbetskraft men det behövs även inom många branscher om vår industri och offentlig sektor. Arbetskraftsinvandring borde vara en sak mellan arbetsmarknadens parter och att inget annat än kollektivavtal skulle reglera lönerna.Jag tror att Sverigedemokraterna om de får igenom sin vilja kommer att ta död på många företag. Det måste också bli bättre ordning på de företag som kommer hit och gör entreprenader och vi har sett bland annat hur det varit när fabriken på Northvolt byggs. Det ska vara hårda straff för de företag som inte följer kollektivavtal och svenska lagar.

Vi ska ha lagar som gör att de företag som tar in oseriösa företag ska bli skyldiga att betala enligt svenska avtal. Det är för mycket fusk inom anläggnings och byggbranchen med långa kedjor av underentreprenörer. Det här ska och borde lösas genom kollektivavtal så man slipper blanda in någon regering som saknar kunskap om svensk arbetsmarknad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.