Det måste vara något större fel i huvudet på människor som är inne på spåren på järnvägen. Livsfarligt

Jag tror man måste säga att många människor beter sig som om de inte fattar något. Hur i hela världen hur dum är man om man ger sig in på järnvägsspåren. Naturligt är att en del vet hur livsfarligt det är och det är de som går det för att ta livet av sig. De vet då att det är en stor risk och säker sätt att ta död på sig. Men alla andra som går dit för att gena en bit eller vad det nu beror att man ger sig in på ett livsfarligt område.

Nu är det inte bara livsfarligt utan ställer till det för tågbolagen då det kan ge stora förseningar för de tåg som har en tidtabell att följa och slutligen drabbar det kunder som har valt att åka tåg och förhoppningsvis komma fram i tid. Nu har tågen försenats i drygt 4000 timmar. Det är alldeles åt skogen att detta får ske utan att man gör speciellt mycket åt det annat än att man bygger upp stängsel så att inte människor kan ta sig in på spårområden. De kommer säkert att klättra över dessa så de så småningom går lätt ta ta sig över stängslen.

Det här ska vara förbjudna områden att vistas på och då ska det också vara straffbart och med höga straff att visasts på området. Det här borde likställas med grov vårdslöshet i trafik och ge straff enligt den skalan. Man framkallar ju fara för sig själv och en fara för de som kör tågen. Ett fullastat tåg tar lång tid att stanna som de som är inne på spårområden borde ha vett att förstå. För att få slut på detta otyg borde det även gå att sätta upp övervakningskameror om de nu inte redan finns och då borde bovarna vara lätt att gripa och att straffa . Vi kan inte ha ett system där några människor sätter sina liv på spel och där man saboterar för människor som vill åka tåg. Jag har hör på radion idag att det är många som ska se på Rallyt som inte heller har något trafikvett utan är ute på vägen där man inte får vara. De som gör så borde avlägsnas från att se tävlingarna. Att inte folk respekterar ordning och reda.

Det här hade jag läst om på text TV och tycker det är dags att någon reagerar på och det har jag nu gjort. ”Så här såg artikeln på SVT text ut
Tåg försenas av folk på spåren
Att människor rör sig på spåren är
en av de vanligaste orsakerna till att
tåg är försenade. Förra året ledde det
till 4 007 förseningstimmar.

Det är en liten minskning från 2021
års 4 195 timmar. Det handlar om folk
som genar eller leker på spåren men
också om personer som tar sina liv.
För att förhindra detta har
Trafikverket satt upp stängsel, 60 000
meter sattes upp under förra året.
Över 12 000 tåg blev försenade förra
året på grund av att folk befunnit sig
på järnvägsspåren.
slut citat artikel från text tv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.