I kväll är det andra kvartsfinalmatchen för Björklöven mot Västerås och hoppas det är ett annat domarpar än senast. Tycker även att man ska sluta med detta med videogranskning som bara gör domarna ännu fegare

Idag spelar Björklöven sin andra match mot Västerås. Den förra matchen vann man trots att de som dömde är de sämsta domarna. Sandahl och Enroth var de som dömde och den senare har av någon anledning ett ont öga till Björklöven. Såg inte marschen live annat än sista perioden då vi var i Finland men det mål man dömde bort var ju helt rätt och i en repris såg jag inte fel på det första man dömde bort. Det gäller för Björklöven att man inte halkar in i någon tanke i förväg att det här blir en lätt seger för det har man inte råd med.
Är det samma domare idag då är jag orolig att de kommer att se till att Västerås vinner.

Jag tror det är hög tid att man plockar bort detta med videogranskningen utan där blir det alltid fel. Allt ska avgöras direkt är bättre för det där situationsrummet som ger råd gör ingen som helst nytta. Domarna blir så fega att de inte törs blåsa. Det här med att domarna efter matchen kan anmäla en händelse är lika dum. Effekterna om det kommer ett straff efter en händelse som de inte såg ger ingen fördel för det felfördelade laget. Det kan inte vara rätt. De borde också ha offside i målgården så fort en motståndare har en skridsko där nu blåser man ibland och ibland inte. Jag ser en del NHL matcher och vad som är bra där och där blir det aldrig något snack om det som sker främst i närheten utan ut med dem som snackar med domarna som i NHL. Det går bort för mycket tid med en massa tjafs och videogranskningarna gör bara att det tar längre tid och skipar ingen rättvisa. Förut gick det bra bara men en domare men med två har allt bara blivit sämre.

Såg ett typfall i går när jag kom hem och det var inte de allsvenska domarna som gjorde fel utan en videogranskning av Malmös mål som gav dem segern mot Brynäs där man ansåg att inte Malmöspelaren störde Brynäs målvakt och menade att en Brynässpelare knuffade dit Malmöspelaren som knuffade bort Brynäs målvakt. Det var ett riktigt justitsemord som gör att Brynäs inte har någon chans att vara kvar i SHL.

När jag nu skriver den här bloggen är det inga laguppställningar som är klara men det blev förhoppningsvis inga skador under den matchen. Har inte läst något om att Jesper Lindgren skulle vara klar för spel. Björklöven har även en riktigt bra målvakt och en spelare som offrar sig mer än någon annan och han Daniel Rahimi gör sin bästa säsong sedan han återvände och han bör vara kvar i laget oavsett vart Löven spelar. Det blir en spännande SHL kval och hoppas verkligen att Björklöven är den som spelar den avgörande matchen. Jag har ju tippat att det blir Mora som går upp. Tycker de har höjt sig under hela säsongen. Björklöven borde kunna vara finalmotståndare men det går inte att säga när man inte vet hur lagen väljer motståndare. Vi ses på Winpos Arena men hoppas att det är ett annat domarpar än senast

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.