Djurgården tar emot Björklöven på Hovet i kväll och de kommer att vinna för trojan som styr ska ha Djurgården till SHL. Bryt ut ur allsvenskan och bilda en ny liga med lag även från Finland och något annat land

Dags för semifinal nr 3 mellan Djurgården och Björklöven. Jag ger inte Björklöven stora chanser att vinna och inte heller gå upp i SHL. Man har ju inom ishockeyn redan bestämt att man måste ha ett lag från Stockholm i SHL. Då finns bland annat disiplinnämnden och allt som rör sig med avstängningar och videogranskningar till hjälp. Dessutom har man TV kanaler men även Aftonbladet och Expressen bakom sig. Ingen av dessa vill ha upp MoDo eller Björklöven det är jag helt säker på och så är det inte bara inom idrotten då medias centrum är förblindad av just Stockholm. Skulle man av någon anledning inte få upp Djurgården så kommer de dit genom att utöka serien. Jag är besviken över att man inte ser hur det går till även inom ishockeyn. Jag hoppas och tror att det bästa vore att de 8 bästa lagen bröt sig ur Svensk ishockey bildade en liga tillsammans med Finland men kanske även något lag i Norge. Då blev man inte beroende av de som styr pengarna via TV rättigheter som nu där SHL lagen tar alla pengar och lämnar några miljoner till Allsvenskan. Då kan de Allsvenska lagen också behålla sin spelare och inte som nu att man mer eller mindre måste ge bort spelare till SHL. Då blir det avtal som kan ge ersättningar till lag och spelare. Det är en skam mellan SHL och ishockeyförbundet som är lik maffiametoder.

Så till dagens match där Björklöven har det lag som i stort spelade senast och Weigel är tillbaka som blev felaktigt avstängd av den omöjliga strukturen medan den som ojust fällde Vaino inte blev avstängd för detta farliga spel. Lukas Wejdemo får spela även idag trots att han gjort samma sak tre gånger som en Lövare blev avstängd flera matcher för en förseelse. Det döms och avstängs inte efter samma regler. I Björklöven spelar inte heller Jesper Lindgren som man hoppats skulle komma tillbaka av sin skada efter en ful tackling som hållit honom borta länge. Jag tror att Björklöven förlorar idag och varför jag tror det fattar ni säkert beror på att man vill att Djurgården ska tillbaka till SHL. Svensk ishockey har blivit en smutsig sport sedan länge och det blir bara värre och värre med de ledningar som finns och bestraffningssystemet. Dessutom även om jag ogillar en av domarna som är på isen tycker jag man ska avgöra allt på isen och ge domarna rätten att döma utan detta ständiga videogranskande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.