Svensk Ishockey måste förändras ordentligt. Först måste den titta över om lagen behandlas lika när det gäller avstängningar och sedan bör Allsvenskan bilda en egen organisation som är frikopplade från SHL och träffa egna avtal med TV bolagen. Hockeyn styrs inte enligt RFs stadgar.

Svensk ishockey överlever inte det som nu händer att man har bestämt sig att Djurgården är det lag som ska upp i SHL. Avstängningen av Hutchings är ett bra exempel på detta. Han blev ju ditknuffad av en Djurgårdsspelaren och åker på en avstängning på två matcher. I tidigare matcher att Djurgårdens spelare åkt på Björklövens målvakt utan att det blivit några åtgärder.

Nu åkte deras ständiga ojusta spelare Vejdemo ut på ett matchstraff för en spegling och för detta fick han bara 2 matchers avstängning. Detta med situationsrummet har ingen synat vilka som sitter där och hur bedömningar kommer till från det slutna rummet. Fortsätter ishockeyn med detta att och det ständiga videogranskandet så kommer inte publiken att ställa upp på detta utan i stället sluta gå på matcherna. Sedan kan man också fundera över den ersättning som de allsvenska lagen erhåller gentemot SHL bör den allsvenska bryta sig hur det hela och bilda en egen liga och sälja den till någon som vill köpa eller sälja att själva. Då skulle det bli en bra och konkurrerande liga och då kunde inte SHL värva spelare som har kontrakt

Nu vill SHL och allt som de styr att det blir Djurgården som spelar i SHL. Det syns på hela organisationen med situationsrummet och även domarna. Jag tycker det är en total skandal och när man har lyckats slå Björklöven med den hjälp de får för jag är helt säker på att det är de 52 matcherna i serien som visar vilka lag som är bäst. Nu är det annat som styr vilka lag som är bäst. Jag är lika säker på att en egen liga för de allsvenska lagen skulle lagen få en mycket bättre liga än SHL. SHL skulle inte kunna utarma de allsvenska lagen och värva de bästa spelarna till och med under pågående säsong. Jag och många med mig ser att till och med Svenska Ishockeyförbundet stöttar SHL medan allsvenska är något som man inte är något man prioriterar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.