Det kostar på att kriga för Ryssland inte bara i människoliv utan även i utrustning, Britterna säger att Rysslan förlorat över 10000 militära fordon

Det har blivit betydligt tystare och mindre information om hur det är med kriget i Ukraina. Nu handlar det mest om de dokument som kommit ut i USA där en 21 åring kommit över hemligstämplade handlingar på sitt jobb. Media handlar och om Putin är sjuk i cancer eller inte och vad händer omhand dör. Självklart har Ryssland en ny diktatorer som kommer att efterträda. Sedan handlar det om när och om Sverige kommer in i NATO. Det verkar som om Erdogan kommer med nya krav hela tiden och till och med att han gör affärer med Ryssland. Det tycker jag är märkligt att NATO accepterar det och vem vet vad han pratar med Putin om. Får man verkligen vara illojal mot varandra inom NATO.

Nu ska jag bara kort redovisa vad jag hittar om kriget i Ukraina och vad det gått åt för material för ryssarna. Britter har sett och sagt att Ryssland förlorat över 10000 militära fordon. Ingen lite summa och dyrt måste det vara

Så här skriver Omni om detta
Ryssland har förlorat över 10 000 militärfordon i Ukraina sedan februari i fjol då invasionen inleddes. Det skriver det brittiska försvarsdepartementet på Twitter, med hänvisning till Oryx som sammanställer siffror utifrån så kallade öppna källor.
I den dagliga brittiska uppdateringen skriver försvarsdepartementet om den nya lag som gör att ryssar kan kallas till militärtjänstgöring digitalt, en lag som Vladimir Putin skrev under på fredagen.
Från brittiskt håll ser man det som ett tecken på att Kreml planerar för ett långvarigt krig. Just nu finns dock inga tecken på att en ny mobilisering är att vänta i närtid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.