Nu ska Wagnergruppen lämna Bachmut eftersom ryssarna ger dem inte den ammunition de behöver

Nu håller Wagnergruppen på att tröttna på Ryssland och dess försvar. Nu ska de lämna Bachmut den 10 maj. Det säger att de får inte den ammunition som de har behov av. Ledaren har tidigare kallat både försvarsministern och generalstabschefen för djävlar. Det blir intressant vad som händer i Bachmut när Wagnergruppen lämnar om ryssarna ersätter med eget folk eller om Ukraina kan ta tillbaka området. Det ser ut som om att det blir ett långt krig men Ukraina är också i ständigt behov av vapen från omvärlden om de ska kunna besegra ryssarna som säkert kommer att använda atomvapen som de har hotat med.

Den paramilitära Wagnergruppen drar sig ur ukrainska Bachmut den 10 maj, uppger ledaren Jevgenij Prigozjin enligt Reuters.
Han skyller på det ryska försvaret som han menar inte gett gruppen vad den behöver.
– Wagnergruppen måste göra det här på grund av bristen på ammunition, säger han.
Prigozjin släppte nyligen ett videoklipp där han riktade sig direkt till försvarsminister Sergej Sjojgu och generalstabschefen Valerij Gerasimov. Han kallade dem bland annat för ”jävlar” och anklagade dem för att inte skicka ammunition. Wagnergruppen har spelat en nyckelroll i kriget i Ukraina.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.