Att bara ta fast och låsa in hjälper inte bara mot gängkriminaliteten

Jag tror inte man kommer att lösa gängbrottsligheten bara med straff, avlyssningar. Glädjande har även DNs Åsa Erlandsson samma uppfattning . Det ser hela tiden ut som om att det finns inga problem med nyrekryteringen till gängen. Vad Åsa säger ska jag inte upprepats utan det får du läsa i den artikel jag lägger in från Omni efter min kommentar.. Jag tror och har hela tiden trott att det är det förebyggande arbetet som är A och O om man ska få en bukt med detta. Om man litar på de som jobbar ute på fältet har det blivit en karriärväg att vara brottsling och helst med skjutvapen. Nu är det överfullt på häkten och i fängelser och det förvånar inte mig om de brottsliga gängen kan utvecklas på fängelserna. En annan sak som gör att brottsligheten ökar är kampen om knarkmarknaden. Det går säkert att framgångsrikt tjäna stora pengar på knarkförsäljning. Det går att lyckats bra med det förebyggande arbetet det har vi i Umeå visat under lång tid. Jag har också den övertygelsen om att skolan är en viktig del för att stoppa gängen för många har inte lyckats i skolan av de som hamnar i gängen

Så här skriver Omni
Gängsbrottsligheten gror i parallellsamhällen och ändå handlar debatten om hårdare straff, brottsförebyggande arbete och fler poliser. Det skriver DN:s Åsa Erlandsson i en kommentar efter dödsskjutningen i Farsta.
Hon säger sig ha talat med boende, lärare, poliser, socialarbetare och kriminologer. Enligt Erlandsson är deras samlade bild att man måste bryta boendesegregationen, erbjuda familjeplanering och se till att kunskaperna i svenska blir bättre.
”Språket är nyckeln för att komma in i ett samhälle och få jobb.”
SVT:s kriminalreporter Diamant Salihu berättar hur poliser han talat med beskriver våldsverkare som är ”totalt likgiltiga” inför sina brott. Polisen har varit lyckosam i Stockholm men det finns ständigt nya personer som är redo att ta plats i gängen, säger han.
Enligt hans källor går det inte att se något samband mellan de senaste skjutningarna i Solna, Jordbro och Farsta. Han konstaterar dock att en rad konflikter pågår parallellt med varandra.
– Man måste förstå att det går väldigt snabbt i den här miljön.
Polisen har inte uppgett vad som tros vara motivet till skjutningen i Farsta, där en pojke i 15-årsåldern dödades.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.