Inflationen är en djäkla bov som plågar de allra flesta

Inflationen den ställer till det för alla och den måste bli lägre. Ja den borde bli negativ ju längre tiden går eftersom man jämför med samma månad ett år tidigare om jag minns rätt. Varför den sjunker nu beror främst på att matpriser och el går ned. Vad som är viktigt nu är att få igång ny elproduktion men även att minska elförbrukningen. De som nu är emot mer vindkraft bär ett tungt ansvar för elpriserna kommer att öka igen. Jag har så svårt att förstå varför man är så många går emot ny vindkraft då de drabbar dem själva med högre elpriser.

Inflationen har gjort att räntorna också gått upp och därmed boendekostnaderna. Jag tror inte högerregeringen kommer med någon ny bostadspolitik men hoppas att vi kommer fram med moms på hyrorna säg 7% för då får man drack av byggmomsen. Det blir bra ur rättvisesynpunkt för äganderätten får dra av ränte kostnaderna som ger en mindre intäkt till staten i form av skatter. Vi får väl se hur riksbanken agerar men jag tippar att det kommer någon liten höjning av styrräntan. Det är svårt också för kommuner och regioner då dessa inte kompenseras för de ökade priserna vilket gör att det blir nedskärningar på mycket inom välfärden.

Så här skriver Omni om inflationen
Den svenska inflationstakten med fast ränta – mätt som KPIF – uppgick till 6,7 procent i maj, en tydlig nedgång från månaden före. Det visar färska siffror från SCB.
I april uppmättes inflationstakten till 7,6 procent.
Utfallet var dock något högre än vad estimaten pekat mot. Enligt Infronts sammanställning väntades KPIF komma in på 6,6 procent.
– Fortsatta prissänkningar för el och livsmedel bidrog till den lägre inflationstakten i maj, säger Mikael Nordin, prisstatistiker på SCB.
Priserna för bland annat restaurangbesök, kläder och hotellövernattningar bidrog dock till att öka inflationstakten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.