OM det kommer en Greta efter Hans, så lär det vara…

Åke kickade igång projektet med MC:n igår och körde en sväng till Dekra för att se om dom hade nåt hål i alla tider att kunna besikta den

Planen sprack, det fanns inga hål så han fick sno om hem igen.

Han hade ett ärende på banken och när han stod där så ringde en som var intresserad av bussen. Han var väldigt på och har tänkt fixa logostiken under nästa vecka. Håll en tumme för affär nu. Han var inte så brydd över att köpa den obesiktad, det skulle han fixa. Tanken är nog att han ska använda den under Street week. Det är även 2 som hört av sig på Blocket, så vi får se vart det landar.

Blev kränkt av mitt barnbarn igår. Vi hann ses en kort stund då jag kom hem från jobbet 23.20 igår kväll. Vi kramades och…ehh, hon har inte slutat växa på längden. Hon är då huvudet högre än jag

Jodajoda, jag vet att jag är kortare idag än för nåt år sedan, men nu kändes det som om jag hade krympt 15 centimeter och att hon hade vuxit lika mycket. Snacka om väx & krymp så det knakar och smäller.

Theresé satt med penna och papper och ritade upp planen för altanen. Jag var absolut lost efter 5 minuter. Men jag VET att det kommer att bli bra. Och jag är evigt tacksam att hon är bra på att styra upp och göra saker. Inget hallabaloo här utan det blir ordentligt gjort. Kommer det en Greta efter Hans stormen, så far nog stugan och inte altanen

Idag blir det att fixa trallvirke i rätt storlek. Ser ut att bli några löpmeter, kanske 250, typ. Det ska införskaffas plintar, balkskor, trallskruv och annat. Det ska packas, lastas, kommas ihåg (det är redan kört), planeras mat för vardag och midsommar. Järndropp om en stund, hämtas post och ja… vad härligt det hade varit om man hade fått gå i säng en stund. Somna och vakna upp i Malå, med en färdig altan.

Fotnot: Nä det är inte vår altan, utan jag ”lånade” bilden fån nätet

Nu har jag inte tid längre, önskar er alla en fin tisdag…på återstörande!

Mer undantag än regler 🤔🫣😉

Av , , 2 kommentarer 9

Apropå gårdagens 333. La ut inlägget, hällde upp dagens första kaffe i koppen och gick ut in på min mejl. Hade fått en notis från Linkedin, nån hade lämnat ett meddelande. Jag visste att det skulle vara från nån som rekommenderar en att göra si eller så för att bli mer eftersökt av arbetsgivare. Jag är inte intresserad av detta eftersom jag inte längre söker jobb.

Nåväl, jag gick in där, och ja, det var ett erbjudande från Linkedin, se vilka som rekryterar nu. Tvärkollade och ja…här har vi nu i procent och inte i tid

Det är mycket med det jordiska och från andra världar, uppenbarligen 🤯

Apropå andra världar så har vi här i Sverige, många som kommer från andra länder på vår jord. Lyssnar man på den här killen så förstår man knappt hur vi lärt oss vårt eget språk, och hur vi ens har förstått vad som menas. Och om vi som föds här, kan ha svårigheter att förstå, till exempel grammatik, så är det då inte konstigt om andra har det ännu svårare.

Det är precis som han säger: ”I Svenska språket finns det mer undantag än regler”

Jo, det där jag skrev om att det inte är så konstigt, att det är svårt att förstå då det gäller språk och regler. Så vill jag tillägga att det finns dom som missat en hel del vad det gäller oskrivna regler, fast inte i språk, utan i handling.

Skulle tanka bilen igår och framför mig kör det in en bil. Det är bara vi två på 4 pumpar. Jag har tanklocket på min vänstra sida, och klart som korvspad (clear as sausage spade) så kör den in där det hade passat mig. Nå, det kan jag ju inte opponera mig emot. Jag kör sakta efter och förväntar mig tvärsäkert att jag ska rymmas bakom den bilen. Men döm om min förvåning då den stannar mitt emellan.

Ut hoppar en person och går raka vägen in på macken. Människan skulle inte ens tanka

Jag tror jag fick en ”3:a” (en tia hade varit värre), men en 3:a indikerar på att saker kan hända då andra gör grejer som man inte kan greppa. Inte logiskt eller genomtänkt överhuvudtaget. ps jag lallar på som vanligt, bry er inte så mycket om vad jag nu skrev om 3:or ds. Jodå, jag har en back på bilen, så jag tvärsnodde och backade upp mot pumpen på andra sidan, men ändå…

Det är ändå lite halv skrämmande, då man upptäcker dom här egoistiska eller tankspridda människorna som inte har en tanke på att det finns andra människor i närheten. Dom finns tyvärr lite överallt. Skulle vilja påstå att man upptäcker dom i trafiken dagligen dags. Kan vara det lilla att man inte verkar ha en blinkers utan man låter andra stå och vänta för att se om personen ska svänga eller fortsätta vägen fram.

Visste ni btw att blinkers även heter körriktningsvisare? Skulle kanske döpa om den till ”hitåt eller ditåt spaken” för att förenkla inlärandet av vad den är till för 😉

Körriktningsvisare (numera också benämnda blinkljus eller blinkers) är en anordning på vägtrafikfordon och spårvagnar, med vilken föraren visar sin avsikt att svänga. Ordet körriktningsvisare är belagt sedan 1928 och blinkers från 1955. Körriktningsvisare består på moderna fordon av orange blinkande lampor. Äldre fordon kan ha en rörlig pil som fälls ut från fordonets sida. Moderna körriktningsvisare fungerar parvis (vänster fram/bak och höger fram/bak). Nyare fordon har körriktningsvisare inbyggda i backspegel eller på karossida.

Ska vi nu lära oss att böja ordet blinkers (skrev hon och försöker knyta ihop påsen) så kan man använda ett av följande böjningsmönster: en blinker, den blinkern, flera blinkrar, de blinkrarna, eller en blinker, den blinkern, flera blinkers, de blinkersen.

Avslutar med 2 bilder jag tog igår på morgon promenaden. Ha en fin måndag allesammans!

Mitt ekonomiska välstånd ökade inte alls, utan krympte med -1 krona

Av , , Bli först att kommentera 16

Ni som hängt med och som kommer ihåg, vet att jag fastnade i ett mönster av att vakna exakt samma tid flera gånger om, i höstas/vintras

 

Det var den magiska tiden, som jag då tänkte på, som nåt som var halvjäkligt. Sen kom Tina med besked att just dom siffrorna kan ha en betydelse om man kollar in numerologi/siffors betydelse/änglanummer

Tre lär vara det högsta antalet som vi människor är i stånd att uppfatta med ögat utan att börja räkna eller peka med fingrarna. En del naturfolk har bara ord för de tre första talen. Talet tre blev på detta viset ofta en symbol för ”många”, ”mycket”, ”allt” och därmed också turligt.

Tretalsmystik bygger på att talet tre är heligt i många kulturer och återkommer ständigt i sagor, myter och legender. I många kulturer är de jämna talen en symbol för det materiella, som jorden och kroppen, medan de ojämna talen symboliserar det andliga såsom livet och själen.

Det står skrivet om änglanummer och allt möjligt. Detta att jag vaknade precis den tiden, hände mer än 4-5 gånger, kändes som om det var 1-2 gånger per vecka. Så hände det något som gjorde att jag fick utöka mina arbetsuppgifter, det blev omställningar till höger och vänster. Och där slutade jag vakna 3:33.

Hade som lagt siffrorna åt sidan, glömt bort hur det var, till i fredagskväll då jag stoppade in ett gäng Dumlekakor i ugnen. Ställer timern på 13 minuter…gör annat, ställer undan från diskstället, planerar kommande morgon, tycker att det dröjer länge så jag tvärslänger ett getöga på timern. Gissa tiden som var kvar…

Exakt! Den stod på 3.33

Mja hörrninini…vad ska vi tro och tänka om detta? När jag googlade runt lite så blev jag i alla fall tvärsäker på något jag skulle vilja göra. Titta på den här filmen, det kan ju bli spännande

Att det skulle kunna innebära en ökning av mitt ekonomiska välstånd, mhum. Jo vi fick visserligen in 7 rätt på V75 igår fast…vinsten blev tyvärr inte mer än typ, 49 kronor då det var en andel. Men det handlar inte om en dålig spelläggare, snarare om att det var favorithästar som gick in. Och min ekonomi i ATG kassan blev inte ett plus utan -1 krona.

Hade en trevlig gäst på besök igår. Han fick både middag och kaffe, vi spelade till och med lite Black Sabbath på skivspelaren. Satt och pratade ända till halv elva på kvällen. En kille vi fått följa under några år nu. Och min spontana tanke är att det kan inte annat än gå bra för honom. Jag hoppas mest bara att dom han kommer att stöta på, under livets gång, ger sig själv chansen att både lyssna och studera, vad det är han säger och hur han tar in det du berättar och tillför i samtalet.

Han ser och hör, mer än du tror. Och han råkar dessutom vara en kille med stort hjärta och förståelse för människors olikheter. ”Bson”, You go, and you rock!! 

 

Önskar er en fin söndag!

Man behöver väl inte tappa det heeelt

Av , , Bli först att kommentera 11

Jo vi vet väl vid det här laget att man inte ska vara så noga med att klippa gräsmattorna eftersom humlor och andra insekter behöver oaserna. Tycker visst att man kan lämna små oaser till humlorna, om man har en stor gräsmatta. Fast jag tycker väl inte att man behöver tappa det helt

Dom flesta ser fram emot sommaren, nystart, energipåfyllning, ja såna grejer. Nu vet jag inte om det är jag och min ålder som gör att jag plötsligt ser detta överallt? Eller är det för att vi blivit förslöade och inte ids ta bort det som sticker mest i ögonen. Gropar i asfalten är inte heller prio ett att fixa.

Det ser ut som samhällen och städer i förfall. Har vi inte pengar att hålla efter längre, eller vad är det? Gräsytan runt vår kyrka på Västerslätt är då uppenbarligen något man slänger pengar på. Vi har väl haft arbetare där utanför i flera år nu. Dom gjorde det äntligen färdigt, och för 2 veckor sedan hade det såtts gräs, Åke kikade ut och sa att nu börjar det äntligen likna nåt igen. Bilden tagen 1 juni

Så gick det nån vecka och nu har dom rivit upp gräsmattan som dom sått, och grävt ett längre hål

Vet ni varför? Nu lägger dom ner fjärrvärme. Helt makalöst hur man inte kunde ha fixat det i samma veva som dom hade grävt tidigare. Eller har dom kommit på ett fiffigt sätt att hålla sig sysselsatta.

Slöseri med pengar är det i vilket fall, inte känns det som utveckling heller. Utan man står och stampar i samma grop. Jag kanske ska sluta ha på mig glasögonen då jag är ute och går samt höja blicken och titta uppåt istället. Då slipper man i alla fall se på det…med risk att jag snubblar på nån maskros och faller på näsan

Såg det här i FB flödet, hann tänka att precis så är det

 Inte en pistol i bagaget, men då man ser en Polisbil och plötsligt går igenom i huvudet vad man kan ha gjort för fel och om man har koll på att bältet sitter där det ska. Har man körkortet med, är försäkringen betald…är man odrucken…hehe…nu spårade jag, det har jag koll på, tro mig. Men ändå är det känslan man får, man håller på att tappa det helt, haha…jösses!!

Nej mina vänner, nu vankas det frukost innan jobbet kallar. Ha en fin lördag, allihop!

Justerade planerna, och det ångrar jag inte

Av , , Bli först att kommentera 12

Jag och Hafdis åkte ut till Smultronstället igår. Vädret var på vår sida så en lunchmacka utomhus, satt som en smäck

Och vilka roliga blommor dom hade nu då. Har ni hört talas om Jordgubb, lakrits, och grapefruktmynta? Så kul och dom luktade ju precis vad dom hette. Undrar om det sätter någon speciell smak på till exempel en Mojito coctail 🤔

Vet inte varför jag fallit för pelargoner, men dom kan man också finna i olika roliga lukt och utseenden. Jag var tvungen att införskaffa en doftpelargon

Gissa doften, hahaa… svårt att gissa om man inte får lukta. Men den doftar, tadaa…Coca-Cola. Fast blommorna kommer förmodligen INTE, att vara små godis Cola flaskor

Hade en massa ärenden och mitt i ett av dom, ringer Annika Collén. Hon och Håkan ville bjuda oss på middag. Så jag justerade mina planer, gjorde bort nåt jag skulle gjort efter middagen och tog det före. Sen hem och bytte om och efter det gasade vi iväg till Vännäsby, där dom är stationerade, fast absolut inte året om. Ibland är det Vilhelmina/Vojmån och andra gånger i Spanien.

Vilket fantastiskt hus dom bor i, jag fascinerades av alla roliga och coola saker, ljuskronan var en av dom

Trädgården med pool, uteplatser, inneplatser, grillplatser och mycket mer. Håkan stod för matlagningen igår. Förrätten med en vindelrökt skinkröra på toast, den var inte fel nånstans

Till middag hade han gjort en pastarätt med Oxfilé och svamp och till detta, bakat ett surdegsbröd med en odlad jäst, wow vilket jobb. Fast i jästen var Annikas ena dotter involverad tillsammans med en kompis.

Middagen intogs på deras inglasade altan

Med fin utsikt över Umeälven

 

Till efterrätten, kaffe, jordgubbar och glass, förflyttade vi oss till den nedre uteplatsen. Pratade skrattade och bara njöt. Jag berättade bland annat  om en bild jag sett som handlade om bra ledarskap vs dåligt. Sparade inte bilden då jag tänkte att den kunde misstolkas om jag använde den. Fast nu letade jag upp den igen. Det ser ju inte ut så här på mitt jobb, men… jag har väl haft arbetsplatser förut, där man kan dra liknelser. Och det kanske vi alla haft någon gång i livet (om vi är lite äldre).

Avrundade med lite soffhäng inomhus, då myggen plötsligt vaknade till liv. Tackar dom för god mat och som vanligt, trevligt sällskap 🧡

 

Apropå yngre så såg jag detta klipp. Tror att jag lagt ut nåt liknade förut men tycker det är rätt kul ändå. Jag känner igen, nästan allt som visas. Vi gjorde ju så där…men varför…mind blowing!!

Ha en fin fredag, allesammans!

Snabba mig hit och snabba mig dit

Av , , 2 kommentarer 12

Fick en jättekul, nostalgisk present igår. Av en gammal kompis till Åke, faktiskt. Men säg den lycka som varar. Då Danne sa att jag kunde få den (jag var inte hemma då), så var Åke snabb på att säga att han fyller år om några dagar. Så den fick tillfalla honom. Ja, klart som tusan att det är Åkes, inte tu tal om det.

Kolla här!

Denna skoter köpte Nicke, Åkes pappa, 1970 och då var den alldeles okörd och ny. När Åke sålde stugan i Kittelfjäll, så följde 2 skotrar med på köpet, den här och en annan. Danne Burstedt köpte stugan, och nu har dom sålt den till hans ex.

Skotrarna ville hon köpa men Danne hade snabb skjutit in att en får du ta, men den där, den ska Åke ha. Igår hade det backat in en större bil på gården, ut hoppar Danne med en kartong med en massa säkringar och handboken till skotern. Sen öppnar han bakdörrarna och där står den i sin fulla prakt.

Jag tycker att det är jättekul att skotern kommit tillbaka till ruta ett. Fråga mig inte varför, men vi är nog många av oss, lite nostalgiska, bevara en del av det gamla, som påminner om den tiden, då inget var så där krångligt som det kan vara idag.

Nicke gjorde plusmeny på skotern och tillverkade ett handtag därbak. Perfekt att använda om svängradien inte var tillräcklig eller om man mot all förmodan körde fast.

Tydligen fanns det att köpa såna handtag för några hundringar men Nicke var ju händig på alla sätt och vis och ordnade en själv.

Firade min födelsedag väldigt sparsamt. Jag gjorde en marängtårta med egenkokad jordgubbs curd. Åkte iväg till Hälsocentral för påfyllnaden av järndroppet. Det blev ett återbesök nästa vecka. Efter 3 stick (2 uppe på händerna och 1 stick just ovanför handleden) så gick jag hem med 3 brustna blodkärl. Jag skapar lätt prestationsångest hos dom som ska sticka mig.

Hon ville inte sticka i armen där hon gjorde det sist. Det var inte tvärenkelt där heller. Men jag försäkrade att mig gör det ingenting. Den smärtan är ju övergående, inget att dribbla om. Nästa sväng ska hon prova sticka på fötterna istället…oskönt kan jag tänka, fast hur ska man annars göra 🤷‍♀️

Hem och hämtade Winstone för hund spa, han blev ju superfin som vanligt

Medan dom tog hand om honom brände jag upp till familjen Springare och drack kaffe. Där blev det en blixtvisit, tiden sprang iväg. Men vi får boka in en ny tid att hinna sitta lite längre.

Fick en ännu lättare batterisåg av Åke. Så den kanske jag kan lära mig att finlira med. Nu gäller det bara att hitta tiden och inspirationen. Nicco kom med 2 drinkplankor, eller avlastningsbord ska det väl heta. Dom ska sitta på vår eldstad. Perfekt!!

Fick snabb besök av Sivert och Ewa som hade med sig en orange lilja, den ska jag sätta i rabatten. Har alltid älskat dom. Fanns lite utspridda uppe i stugan förut. Kan finnas kvar nånstans men inte alltid man hinner se dom

Brälla och Lena tvärsvängde också förbi med finbilen, lagom för en kaffe efter deras middag

Fick 69 födelsedags hälsningar på fejjan, ojoj. Men lite kul är det ändå, även om det är många människor man inte hänger med utan mer kan vinka åt i förbifarten. Att dom ändå tar sig tiden att slänga iväg ett grattis.

2 hälsningar betyder givet mer än nåt annat. Nicco påminde mig om förra sommarens kanotfärd över Lainejaursjön i jakten på hjortron. Dagarna innan Stormen Hans drog förbi

Och Theresé, hon bjöd på detta

Det blev både skratt, då det där med tjurskalle känns igen, men då har ju ändå Nicco och Theresé nåt att släkta på. Och givetvis fina ord och jämförelser.

Och med det mina vänner, önskar jag er alla en fin torsdag!

Det kan åska runt mig också, ibland 😠🌩️

Av , , Bli först att kommentera 14

Det var som rackarn, till och med min mejl gratulerade mig på födelsedagen, och sedan pep det till i mobilen

Jag funderade vad det var för färgpluttar som svävade omkring då jag öppnade den nu på morgonen 😆

Ska fira stort med Järndropp och sedan åka till Strömpilen där Winstone ska få en makeover. Det blir en rengöring och blåsning av päls.

Fick uppleva åskväder på nära håll igår. Var på jobbet och köket lystes upp av en blixt samtidigt som det small till på andra sidan huset. Sen blev det svart, ja, strömmen for så det enda svarta var väl egentligen inne i kylskåpet. Vi har ju ändå dagsljus även om dom mörka molnen tog ner ljuset lite. Apropå åska så kan man även känna sig som ett åskmoln, ibland.

Läste krönikan i Kommunals medlemstidning och hakade upp mig på detta

Jaa, visst är det bra att man kan utbilda sig, men är det inte oroväckande att ingen VILL jobba inom äldrevården. Och om ALLA gjorde precis så här, vem hade vi då kvar på golven? Och hur ska vi få dom att vilja vara där om ingen vill? 

Vi vet väl allihop, att det brinner inom vården. Klart man förstår det, vem vill gå till jobbet och inte veta när dom får gå hem. Eller att man inte skulle få möjligheten att få välja sin semester som man oftast vill ha nån gång under dessa kommande 2 månader.

Man måste ju för tusan först se till att alla får ett arbete dit dom vill gå. En plats att möta kollegor på, att få nån extra minut till att faktiskt kunna sitta ner, ta en fika och bara prata för att få socialisera. Fick man göra det så skulle dagarna se annorlunda ut. Man ger varandra energi och ork att fortsätta och man gör dagarna/kvällar och nätter, mer innehållsrika.

Och hur tar vi oss dit? Ja inte är det genom att säga att man ska utbilda sig till högre poster. Inte heller genom att inte höja löner, ställa in semestrar, dra ner på personal och sedan vara snäv i schemaläggningar.

Det handlar allt för ofta om pengar. Så visst måste det vara hög tid att se över resurserna, lägga pengar där vi alla kan dra nytta av det på ett eller annat sätt. Vem har aldrig varit i kontakt med läkarvården, liksom? Eller önskat att kvarnarna hade kunnat mala lite fortare?

Landstiget är ett ställa att börja på, sen ska vi även ta tag i Kommunen, tänker jag. Där är det absolut inte allt som fungerar heller. Dåligt med folk, ingen tid till att skola in ordentligt så att dom som får jobben, faktiskt VET vad dom ska göra. Fick veta senast igår, att ett hjälpmedel, inte kunde köras ut till kund, eftersom arbetsterapeuten som har uppdraget, gick på semester idag.

 

Den personen skulle se ifall nån annan hade tid att köra ut grejerna. Vadå ha tid??

Så kunden som behöver detta hjälpmedel till sin vardag, ska eventuellt inte få det ordnat förrän nån har tid? Jag blir galen då jag hör sånt här. LÖS problemet, ”låna” en bil och kör ut den det sista du gör innan du går på semestern då, och ta ut 30 minuter övertid. Om inte det är ett option för att kommunen säger nej, då är det ännu mer galet.

Här ska jag inte ens visa en bild på hur jag ser ut då jag skriver det…kan ju skrämma nån stackare!

Har nu en nära anhörig uppe på lasarettet. Vi vet, allihop, att dom flesta (inte alla dock) är hårt arbetande. Dom är jätte trevliga på avdelningen, och dom gör ett jättefint jobb. Men dom må ju få orken att fortsätta på det viset… att jobba ska vara kul och man ska få veta det också.

Hur ofta har dom tid att titta på utsikten, månntro?

Nej nu ska jag inte grotta ner mig mer i detta, inte idag i alla fall. Utan jag önskar er alla en fin dag och hoppas på sol i eftermiddag och ikväll. Då kan ni som känner er hugade och vill titta på finbilar, åka ut till Guldkistan där gamla badhuset låg. En plats som upplåtits i sommar till onsdags träffarna som tidigare var på Gammlia.

Det var verkligen en strapats 😉

Av , , Bli först att kommentera 14

Fick tips av Tina att man även kunde stå på ett ben och vrida huvudet från vänster till höger med ögonen öppna. Undrar om hon tipsade mig om det, för att jag ska kunna se vart jag faller då jag tippar omkull

Hahaa…nej det var ett bra tips, för mig var det nästan lika illa som att blunda. Men det kändes ändå bättre. Så man kan ju börja där istället om man har svårt med balans om man inte ser nåt.

Apropå att inte se nåt, så höll jag på missa gårdagens upphittade…

Eller ett uppställt tält, kanske inte räknas till upphittat? Njae, det gör det nog inte med tanke på att camparen borde ju veta vart dom placerat tältet.

Winstone var faktiskt aningens misstänksam mot det där. Han stod och snusade i luften, vände sig till och med om och luktade flera gånger då vi gick förbi. Det var då ett något, udda ställe att slå läger på. Fast alla ställen är väl udda förutom dom vanliga 😉

Såg en ”rolig” bild på fejjan i förrgår

Jag skulle ju vilja på stå att bilden stämmer. Det tog väl nästan en halv dag att ta sig till skolan. Jisses, man skulle ju gå på en smal stig uppför en brant backe genom skogen för att passera vattentornet och sedan gick det utför på en asfaltsväg som kunde liknas med ett stup. Det var en strapats, bara det

Jajaa…kanske inte så lång väg att gå, fast upplevelsen stämmer nog in på första bilden. Vi som vet, vi vet

Hade en massa att göra igår så dagen försvann, jag åt min middag efter 22.00 och släckte lampan 00.20. För att kliva upp kvart över fem. Ska jobba förmiddag idag, men det känns ändå bra. Då har jag eftermiddagen att avsluta det som blev ogjort igår. Nu känns det i alla fall som om saker bara kan bli bättre.

Ha en fin dag allihop!

 

Hur länge kan du stå på ett ben?

Av , , 2 kommentarer 11

Nu har vi lagt ut bussen till försäljning igen. Den har ju knappast varit lönt att försöka sälja under vintern. Vi har en som varit upp och kikat på den. Han bor dock väldigt långt söder ut. Men skulle skicka en vän för att kika på den och provköra. Fast det har dröjt och nu får andra en chans också. Vad är det man brukar säga: -Först att komma med pengar får ta den!

Vi vet att det inte är ett fordon för alla. Utan har väl halvt om halvt bestämt oss för att om den inte blir såld så får den bli stationär uppe i stugan. Då har vi sovplats samt förråd. Och där kan man sedan, utföra småfix både inne och ute. Trädäcket däruppe kan komma att användas frekvent, då vi i så fall planerar sjöutsikt. Klicka på bilden för att komma till annonsen 👇


Vår stuga är inte världens största, utan skulle ha fått ha ett rum till. Och en gäststuga, är inte gratis även om man kan tro det då man kollar priserna. Läser man ordentligt blir man varse att det sällan ingår väsentliga delar i byggsatserna. Det kan tillkomma tak, fönster och andra saker. Så en gäststuga för 114 000, får man knappt tag i. Vilket innebär att även om bussen säljs så har vi knappast en till liten stuga att kunna bo i.

Återigen…vi får se vad det blir (vilket egentligen betyder att vi fortsätter att stå på ett ben) 🫣😁

Visste ni, by the way, att stå på ett ben, är en väldigt bra sak att kunna göra. Och duger man inte till att stå så länge…träna, träna och fortsätt träna. Klocka er själva och se vart ni ligger till.

Här har ni en lista på vad du bör kunna klara av efter ålder

Jag kunde givetvis inte låta bli att testa mig själv. Mäkta imponerad, haha, jag avbröt nämligen tidtagningen, hade inte tid att vänta längre. Vänsterben, då jag tryckte av hade jag känningar i smalbenet

Här högerbenet och jag kände av lite i låret och mer i smalbenet, men hade lätt kunnat stå längre

Kan dock tillägga att jag VET vad jag måste träna på. Att BLUNDA och göra samma sak!!

När jag står på ett ben och blundar börjar jag svaja med en gång. Undrar om det är mitt mind set som inte är med mig utan jag tror att jag står på en klippavsats. Eller är det saker i huvudet som inte hänger med. Vad jag vet är i alla fall att man kan träna upp sig och att det inte alls är dumt att göra det.

Då kanske man skulle kunna fixa det här, in the future

Eller ja, jag vet att jag skulle kunna göra det redan  nu

Ha en fin måndag, allihop!

Work in progress

Har inte så mycket att förtälja. Jobb i stugan är ett evighetsgöra. Så är det väl kanske med alla som har ett hus/stuga, överhuvudtaget. Alltid är det nåt som ska fixas!

Vi skrapade 2 husväggar, framsidan och sida mot sjösidan, som varit mest ansatt av väder och vind. Nu pratar vi om storstugan som är en 1½ plans villa från 1936. Vi grundmålade 1 varv och målade med täckfärg, 2 varv. Med täckfärgen hann vi bara göra framsidan klar, men vilken fantastisk skillnad det blir.

Här är 2 äldre bilder fast inte dom bästa

Och här, work in progress

Hela arbetet inspekterades noggrant av Maja, Daniels hund

Ett annat djur inspekterade ställningen underifrån

Arbetslaget stannade kvar till idag, jag sa Hej då, 20:30 igår. Då hade jag hunnit med att förflytta altanvirket som låg mitt på gräsmattan.

Det roligaste var att dom lämnat det där för att traktorn inte orkade förflytta det längre 🧐

Vad innebär det?? Att jag är starkare än en traktor…

Eller att traktorn är något slut på. Fast det var svintungt, det ljuger jag inte om. Trappan satt ju ihop. Alla andra delar (stommen/ramen) till altan, fick jag dra loss och ta en och en och släpa till baksidan huset.

Jag drog upp växtligheten som kommit upp mellan våra storstenar som vi lagt ner mot sjön. Innan vi ens la stenarna så drog jag ju upp allt detta som envisades med att komma tillbaka vareviga sommar

Och sedan krattade jag och Nicco ihop varsin gräshög, Sivert klippte gräsmattan så det är lite att ta upp

Inte så konstigt att jag har lätt ont i underarmarna, och magmusklerna igår natt då vi släckte lampan. Jag kom hem 23:30. Detta var sista bilderna jag tog då jag lämnade Udden

Tankade inne i Malå och sedan stannade en gång för att knäppa en bild på en vacker sol på himlen. Strax hitom Åmsele. Tyvärr var inte parkeringsplatsen i våg med vad jag hann se, innan P platsen dök upp

I övrigt hade vi ändå trevligt vid arbetsplatsen, det slängdes ord hit och dit. Vi käkade middag ihop och det skålades vid arbetsdagens slut, för mig blev det i torsdags, på fredag kväll, gick jag och la mig före dom andra. Apropå middag…köpte en så kallad grillkorg på Ica i Vindeln på vägen upp. Såg suveränt bra ut

Fast efter att ha använt det medföljande handtaget blev nätet i korgen uttöjt med den följden att då maten var klar och skulle ner i skål så ramlade nästan allt ut på den nyklippta gräsmattan. Med andra ord…SKRÄP!!

Skönt att vara hemma ändå. Här blir man påmind om hur bra man har det då man bara behöver vrida på kranen för att få vatten. Jodå, vi har vatten till stugan också fast nu hade vattenpumpen frusit sönder i vintras så…

Men utsikten till morgonkaffet, hade man gärna haft kvar

Ha en fin söndag, allihop!

Maria Lundmark Hällsten