Petter Nilsson(SD)

Toppen av isberget!


Tänker mig att de flesta av er hört om SVT-journalisten som ertappades att försöka skapa en story utifrån dennes egna politiska narrativ.

Jag är rätt övertygad om att många enskilda personer har ett mindre ädelt uppsåt inom bland annat SVT, även lokalmedia förstås. Man vill få fram ett politisk agenda.

Lokaltidningar, som exempelvis VK, har det ju lite lättare. De är en liberal tidning helt enkelt. Narrativet har väl flyttat från L till M på senare tid av strategiska skäl, men liberalism och nyliberalism är inte så dramatisk en förändring.

Nåväl. Journalisten sökte en sjuksköterska från England att kommentera när Boris Jonsson inte följt pandemirestriktionerna (var dock inte fråga om någon julhandel i hans fall, utan var festande). SVT journalisten sökte då inte en sjuksköterska, vem som helst – utan berörd ville ha en förbannad sjuksköterska.
.
Mina tankar? Ordentligt klantigt av honom söka öppet på facebook.
Samtidigt bör man fråga sig om han inte på någon nivå är offer för organisationskulturen.

Det var emellertid ett fall. Sossarnas nämndsordförande i Region Västerbottens Hälso- och sjukvårdsnämnd uppdagades som bekant peta i tjänstemannaunderlag. Samma historia, men klantigheten var förstås att hon gjort det genom att skicka mail, istället för att ta det i korridoren.

Det är enormt klantigt att avslöjas genom att man gör något offentligt. Jag tänker mig att det måste vara snöflingan överst på isberget vi talar om.

För varje enskilt fall som uppdagas – hur mycket skit förekommer inte under ytan?

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Håkan

  Boris av England han upptar förövrigt stor uppmärksamhet hos svensk media.Statsminister Anderssons bravader hela hösten med städ och Säpo skandalen som grädde på moset har i princip tystats ner.Varför?Jo lever man i symbios så blir det så här.Boris eventuella ”brott” mot några covid lagar,är i min bok ingenting mot Statsminister Anderssons städbekymmer….

 2. Kenth

  Det är valår i sverige i år…då gäller det gräva fram så mycket skit som det går
  av journalister för att söndra för de som skall väljas…att en journalist säger vänliga ord
  finns inte för då är denne inte opolitisk i sitt agerande…Tyvärr så kommer liknande skandaler
  som den med Boris rullas upp innan valet här i sverige…Svensk journalistpolitik har blivit att
  söka skandaler o söndra istället för att som en journalist bör göra berätta o förklara.

 3. HERMAN

  Utom sossarnas missar som städas undan så fort som möjligt. Magdas städerska fick ta smällen. Enerot menade inget illa när han tafsar på folk. Stackarn.
  Strandhäll har ingen koll på hur många kärnkraftverk vi har som hon har ansvar för. Listan kan göras lång. Så det finns ju en hel del att gå till angrepp med under kommande debatter.

  • Kim

   Hmmmm… Det kanske vore högst klädsamt om SD-trollen hade liiiite självrannsakan då det gäller tafsande och arbetskraft.

   Med det sagt – sjukt klantigt av sossarna, och framförallt Säpo. Att SÄPO med sitt ansvar kan missa städsidan är ju … begränsat förtroendeskapande. Å andra sidan , kan inte säga att vår gamla blåbruna ledare, den lilla terriern från (M) eller övriga skapar något som helst förtroende heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.