Petter Nilsson(SD)

SD Framåt – S Tappar (DN/Ipso)

Länk från morgonens livesändning:

Går väl säga en hel del om opinionsläget.

Men kanske inte minst intressant se hur opinionsläget kommer prägla regional och lokal politik runtom i landet.

I Västerbotten är Sverigedemokraterna tydliga med att vi är redo att samarbeta för att få igenom vår politik.
Ni vet: fokus på verkligheten, vart resurserna behöver prioriteras: mer medel till sjukvård, vårdpersonal och ordentliga satsningar för att säkerställa bra arbetsmiljö för personal och hälsosamma vårdlokaler.

En del av Socialdemokraternas tapp vill jag tro beror på att SD driver en mer sjukvårds- och personalvänlig linje, vilket gör det svårare regionalt och nationellt för dem att behålla sina väljare.

Alliansen i regionen har kopierat S under mandatperioden, de ser inget problem med det. De menar att de inte styr.
Men å andra sidan är man heller ingen opposition.

Inför 2021 var övriga partier eniga om att man skulle kunna göra omfattande besparingar på sjukvård.
Endast Sverigedemokraterna var av en annan uppfattning. Nu säger sig alliansen ha sett ljuset, men i realiteten så är det nog svårligen så. Några egentliga omprioriteringar vill man inte göra. Man är nöjda med Socialdemokraternas politik.

Enhälligheten som rådde under gårdagen kring en överflödig förtroendemannaorganisation, tillsammans med enigheten kring häftiga arvoden är bekymrande. Men kanske också rätt så talande.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

15 kommentarer

 1. Leif

  Mer resurser på personal inom vården men vi skall inte tillåta folk att jobba som inte klarar av ett språktest.

  Låter normalt

  • Marko

   Ja bättre låta våra svaga gamla pensionärer med massa krämpor i slutskedet av livet tyna bort med personal som dom inte kan kommunicera med
   För det är rätt värdegrund.
   Ställa krav är nazism.

  • Bergis

   Blir det mer resurser till äldreomsorgen behövs det inga språktest. Folk med språkkunskaper kommer då att söka sig tillbaka till äldreomsorgen.

 2. brorson

  Undrar hur det går för Moderaterna om inte partiet snabbt tar avstånd från krigshetsaren Carl Bildt, som under sin tid som utrikesminister tillsammans med resten av alliansregeringen lade ner Sveriges invasionsförsvar. Det lilla vi har vill han skicka utomlands, till länder som Nato har åtagit sig att försvara, vilket kommer att göra Sverige till ett legitimt anfallsmål. Vill M, som parti. också göra Sverige till en krigförande nation?

  • Ulf Parde

   Den här kommentaren av Brorson förstår jag inte alls. Bildt var mkt bra i TV-aktuellt igår. Den ende krigshetsaren i sammanhanget är ju Putin. Han blir mer och mer lik Hitler (och Stalin). Minns 1938-39. Det här blir mer och mer likt. Frånsett att västvärlden inte är lika undfallande som vid München 38.

   • brorson

    Så du tycker alltså att vi ska dra på oss ett fientligt anfall med ett försvar som har halverats flera gånger? Nato är kanske jultomten, som kommer med en massa krigsleksaker, utan att kräva några motprestationer?

    • Ulf Parde

     Vi måste stödja Ukraina – gärna med vapen (som M vill).
     Om alla gjorde som fegsverige och inte skickade vapen, skulla
     Ukraina ju inte alls kunna försvara sig.
     Putins lögnfabrik i komb. m. krigshets är ju det värsta vi upplevt på länge.
     Hör just på TV att det redan skjuts mot ukrainska soldater, samt att landets
     banker utsätts för cyberattacker. Ja, Sverige och Finland bör gå med i NATO.
     Rysslands vansinniga angreppspolitik måste stoppas.

     • brorson

      Men då får du väl åka ner och bevisa du inte är feg själv. I stället visar du hjältemod genom att skriva på bloggar att andra ska offras. Du vill att Sverige ska gå med i Nato och att Nato startar krig mot Ryssland. Eller vet du inte vad du själv har skrivit? Rysslands vansinniga angreppspolitik måste stoppas.” Hur ska det gå till, om inte genom krig? Eller har jag tolkat dig helt fel, när du skriver om ”Rysslands vansinniga angreppspolitik”?

      Bildt säger samma saker som Putin, men med omvända väderstreck. Att den andre måste stoppas.
      .

     • Kim

      brorson –
      Nyfiken – hur tycker du man ska tackla situationen? Titta bort som Europa valde att göra på 40-talet. Och då man vaknat till har man låtit det gå så långt att vi idag vet vad det kostade?
      Tror du att Putin nöjer sig med Ukraina (och Belarus)?
      Du ser inte likheterna med den lilla korpralen i Tyskland på 40-talet (som SD har så oerhört svårt att förstå likheter med vad gäller retorik och beteende). Tillfällighet att SD inte vill välja sida?

     • brorson

      Kim
      Jag tycker inte att svenska extremhögerpolitiker (Carl Bildt m. fl.) ska leka krig i andra länder
      Vad SD tycker får du fråga SD om.

  • Mique

   Konstigt att hycklaren Herr Nilsson tillåter din kommentar. Men å andra sidan, han är ju en gammal skinnisse.

 3. Ulf Parde

  Jodå, SD har en del bra idéer, vilka kan uppskattas av völjarna. Men partiet har för många uteslutningsärenden, nu senast i Dalarna o Sthlm. Sådant händer i viss mån i samtliga partier. Men en del uteslutningsärenden skulle inte ha blivit det inom andra partier. Här tycks föreligga ett systemfel hos SD. Det resulterar i tomma stolar och att många avstår från att engagera sig aktivt.

  • Marko

   Så är det.
   Ett resultat av vårt antidemokratiska samhälle där alla godkända åsiktsinstitutioner som regering, medier, utbildningsväsen, myndigheter har förklarat icke godkända åsikter som grund för uteslutning från samhället.
   Det återspeglar sig i vilka representanter som finns.
   Likväl ett problem som SD måste lösa.
   Nya problem igår då representer i Södertälje är kopplade till grov brottslighet via ännu ej utredda orsaker.

 4. brorson

  1) att Sverlge ska kriga i andra länder för att frälsa världen från korrupta system, vilket göt Sverige till ett legitimt anfallsmål är samma andas barn som

  2) att Sverige ska utrota fattigdom, misär, förtryck och orättvisor i hela världen genom att ta emot så mång migranter som vi bara kan, oavstt om de har käl eller inte, utan att tänaka på vad det gör med Sverige, och.

  3) att Sveerige ska rädda jordens klimat genom att offra svenska landskap.

  Detta är nationell hybris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.