På lördag är det dags för Noliamässan. Nolia…

På lördag är det dags för Noliamässan. Nolia är ett bolag som är hälften ägt av Umeå och Piteå kommuner och stora Nolia äger rum vart annat åri respektive kommun.

Nolia är faktiskt värt ett besök så ta och besök mässan då det finns mycket att köpa och att se och en bra plats att träffa folkpå.

Nu på lördag är det idrottens dag med massor av aktiviteter. Det är Janne Bylund med rötterna i Umeå som håller i trådarna . Janne komiker som ska leda bingolotto och han har rötter från idrottsrörelsen då både hans far Bernt och hans farbror Agne var med i IFK Umeås ishockeylag som nu är Björklövenoch förde upp dem till Allsvenskan som var högsta serie.

De tillkommande ishallarna och konstgräsplanern som blev ett lyft för mässområdet kom mer ellermindre till tack vare min stavgång. Orsaken var att före dessa byggnationer var området direkt olämpligt som ett område att ha mässa på när det regnade.

Det skulle bli dyrt att dränera området och inte ge några andra fördelar. Jag hade fått ett förslag att Sandåkern skulle bebygga med bostäder och att idrottsplatsen skulle flyttas därifrån och vi hade också behov av fler ishallar. Just under en lång stavgångspromenad fick jag iden om utbyggnaderna som det ser ut idag och fick partiet och de andra partierna med på den lösningen . Med detta vill jag säga att motion är hälsosamt för då får man tänka fritt.

2 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Hur ser oppositionen på att det kan bli så att cancer- och diabetessjuka år 2013 kanske får betala 30 000 för en morfin- respektive insulinpump? Jag hoppas att det finns motstånd mot sådana planer från vår sida. Särskilt i ljuset av skattesänkningar för de friska och arbetande samt subventionering av hemhjälp för de välmående.

  2. Mike

    Men du. Janne Bylund? En kille som ALDRIG gjort ngt för Umeå eller ens är rolig. Bingolottosnurran va det ingen som ville veva, så vem blev kvar? Jo Janne Bylund Visst, kul att han får jobb, men ärligt talat absolut inget att skryta om även fast du känner hans släkt. Du är faktiskt roligare och det säger väl en del.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.