Väljarna säger JA till flygskatt.

Vi måste alla inse att klimat hotet är på riktigt, att flyget måste bära sina egna klimatkostnader på samma sätt som övriga transporter redan gör är inget Norrlandsfientligt utan ett måste för att vi ska kunna klara av klimatomställningen, att påstå annat är naivt och ett svek mot framtida generationer och vår planet. Klimatfrågan är mer aktuell än någonsin och fler börjar få upp ögonen för det som vi måste göra för att klara av klimatmålen. Detta blir också mer tydligt när 53% av väljarna säger JA till en flygskatt och bara 35% säger nej. Hos oss röd-gröna kan vi se hur majoriteten är för en flygskatt men det är också positivt att en majoritet av alliansväljare också är för en flygskatt vilket vore bra för allians politiker att äntligen hoppa på klimattåget. Att vi nu ser ett sådant brett stöd inom alla partier för flygskatten tvärs över vänster-högerskalan visar att klimatet inte längre är en partipolitisk fråga utan något som berör oss alla och där vi alla måste ta ett kollektivt ansvar.

1 april införs flygskatten vars syfte är att flyget ska bära mer av sina klimatkostnader. Den är avståndsbaserad och har tre nivåer; resor inrikes och inom Europa 60 kr, flygresor till länder utanför EU max 600 mil bort 250 kr samt över 600 mil 400 kr. Skatten tas ut vid start från svensk flygplats och gäller inte barn under 2 år.

Klimatskatten på flygresor har en positiv effekt på miljön, flyget måste ta sitt ansvar i klimatomställningen #NU.

2 kommentarer

  1. Olle

    Vad menas med bära sina kostnader,om folk tycker det är ok att betala mer vad blir då miljöbesparingen ???

  2. Patrik

    Var hittar du fakta till ditt påstående ”Detta blir också mer tydligt när 53% av väljarna säger JA till en flygskatt och bara 35% säger nej.? De flesta normala människor i norrland begriper att flygskatt är direkt företagarovänligt och i och med det arbetarovänligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.