Samhällsbygget – för trygghet och en hållbar framtid

Idag presenterar regeringen vårens budget. I den fortsätter vi styra bort från klimatutsläpp och miljöförstöring, samtidigt som vi skapar nya jobb, satsar på en stark skola och investerar i barn och ungas psykiska hälsa. I sådant som bygger Sverige starkt.

Regeringens samhällsbygge visar resultat: Svensk ekonomi utvecklas starkt. Skolan anställer tusentals fler, Sverige leder klimatomställningen och arbetslösheten pressas ner.

 1-Den borgerliga regeringen efterlämnade sig stora underskott i de offentliga finanserna och hög arbetslöshet.

2-Vi har ägnat de första åren åt att skapa ordning och reda i de offentliga finanserna. Det har gett resultat. De offentliga finanserna är nu i balans – vi har överskott. Och 150 000 fler går till jobbet varje dag.

3-Detta ger oss utrymme till reformer. Vi har ett helt nytt läge.

4-Därför kan vi nu göra stora investeringar i samhällsbygget med resurser till polisen/skolan/välfärden/klimatet och tar i tu med samhällsutmaningarna.

5-Med Miljöpartiet i regering har vi en historisk stor miljöbudget! Nu fortsätter klimatoffensiven med flera gröna skatter och åtgärder som minskar utsläppen.

  • I vårbudgeten fortsätter vi samhällsbygget med investeringar i både skola och omsorg. Det ökar den sociala hållbarheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.