Näringslivet och MP Umeå

Umeå har en fantastisk entreprenörsanda – tycker man att något saknas eller borde göras annorlunda, så ordnar man det själv. Oavsett om det rör en musikklubb, en anti-rasismdemonstration eller en teknisk innovation.

Denna anda och glöd ska näras av frihet och kreativitet för en fortsatt stark utveckling av näringslivet. Miljöpartiet de gröna i Umeå, har en stor förståelse och insikt i att det finns många olika drivkrafter bakom förtagandet i kommunen. Några drivs av ett intresse som omformulerats till en affärsidé, andra drivs av värderingar och samhällsutveckling som de kan bidra till genom sitt företagande, några ser ett behov som de lyckas lösa genom kooperativt företagande och ytterligare några drivs av kunskapsutveckling, personlig utveckling eller möjligheten till nya innovationer. Oavsett bakgrund är denna drivkraft väsentlig för Umeås framtid och en viktig del för att skapa en hållbar utveckling inom de ekologiska och sociala ramarna.

Miljöpartiet driver nationellt flera konkreta åtgärder för att ge fler möjlighet att starta företag, utveckla affärsidéer och möta nya marknader. Kunskapsstaden Umeå har som centrum för utbildning och forskning en central plats på den norrländska kartan. Lärande sker också i en rad olika företag och samverkansprojekt i regionen, vilket i många fall bidrar till en positiv näringslivsutveckling inom de ekologiska och sociala ramarna. Det är denna typ av näringslivsutveckling som vi i Miljöpartiet vill stärka, lyfta och göra Umeå ledande inom.

MP i Umeå vill:

– Främja innovation genom att öppna upp för företag att använda kommunens projekt som testyta för utveckling och marknadsintroducering av tekniker och metoder som kan bidra till en hållbar samhällsutveckling och gröna jobb.

– Driva på för fler samverkansprojekt mellan kommunen, universitet och företag i syfte att ta fram, testa och implementera innovativa lösningar som bidrar till en hållbar utveckling, nya företag och därmed gröna jobb.

– Bidra till utvecklingen av grönt entreprenörskap, bland annat inom företagsinkubatorer.

– Verka för att kommunen i samverkan med externa parter, inrättar en grön investeringsfond, i syfte att stimulera det regionala näringslivet med fokus på små och medelstora företag, genom investeringar för innovation och företagande som bidrar till en hållbar utveckling.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.