Högerextrem planerade att mörda min partiledare

Nyheten om att högerextreme Theodor Engström planerade att mörda Centerpartiets partiledare Annie Lööf i Visby i somras överraskar tyvärr inte.
Att hotet mot vår partiledare är större än mot övriga partiledare är inte heller någon nyhet.
Att olika sammanslutningar av nazister och högerextrema valt Annie som hatobjekt är väl känt för den som följer vilken Flashback-tråd som helst som handlar om integration, invandring och medmänsklighet.
2018 visade Nordiska motståndsrörelse sitt missnöje mot den partiledare som höll demokratin- och medmänsklighetens fana högst och protesterade högljutt under hennes tal i Almedalen.
Tyvärr har vi sett en förflyttning av normen för hur en beter sig även hos företrädare och sympatisörer bland de etablerade partierna. Tonen mot Lööf och Centerpartiet har varit rå de senaste åren och man vet aldrig vem som tar på sig att göra allvar av hotelserna. En del av de övriga partiledare har uttryckt medkänsla med Lööf och dom bör reflektera över hur deras företrädare och deras sympatisörer diskuterar meningsmotståndare. Jag önskar att fler berätta vad dom vill göra och se till att få det gjort istället för att utse syndabockar för det är enda sättet att förändra det som felar och bevara demokratin. Att en högerextrem planerade att mörda min partiledare är förfärligt och tack och lov satte polisen stop för det.
Så utan att ta till ”syndabocks metoden” för att peka på vad alla andra gjort fel vill jag berätta vad vi vill göra och vad en röst på Centerpartiet innebär.

En röst på Centerpartiet är en röst för Sveriges bästa

  • Sverige behöver ett handlingskraftigt klimatledarskap som gör skillnad på riktigt. För att övervinna klimathotet måste vi ta vara på teknikens möjligheter och företagens innovationskraft.
  • Hela landet behövs, från förort till industriort, från storstad till landsbygd. Alla delar av Sverige ska se ökad frihet, trygghet och tillgänglighet nästa mandatperiod. Det är dags att frigöra landsbygdens enorma potential.
  • Vi ska bygga ett jämställt Sverige med möjligheter och rättvisa för alla. Vi ska stärka kvinnors trygghet och egenmakt. Förebyggande åtgärder mot mäns våld mot kvinnor ska genomsyra hela samhället och män som slår ska inte komma undan.
  • Småföretagen är motorer för jobb, integration och möjligheter. Vi ska skapa bättre förutsättningar för dem att lyckas, med lägre skatt, mindre regelkrångel och en starkare arbetslinje.
  • Sveriges och hushållens ekonomi måste stärkas, idag och långsiktigt. Vi ska sänka det totala skattetrycket och skapa stabilitet i statsfinanserna genom att hushålla med skattebetalarnas pengar.
  • Vi ska bygga en vård och omsorg som sätter människan i centrum. Den ska bedrivas närmare den som behöver hjälp och med bättre arbetsvillkor för medarbetarna. Så kortar vi köerna och stärker likvärdigheten i hela landet.
  • Den liberala demokratin får aldrig tas för given. Den ska vårdas, värnas och vidareutvecklas – idag och för kommande generationer.
  • Vi ska stärka samhällskontraktet för ett tryggare och starkare Sverige, från landets gränser till ditt kvarter. Vi behöver rusta Sveriges totalförsvar, stärka hela rättskedjan, satsa på förebyggande insatser och en likvärdig skola.
  • Centerpartiet söker samarbete för en politik som är tydligt förankrad i mitten. Vi står för grön, liberal politik och för att bryta den splittring och polarisering som riskerar att förlama Sveriges politiska handlingskraft. Sverige behöver vare sig främlingsfientlig högernationalism eller socialistisk vänsterpolitik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.