Fördelar med en gemensam förvaltning

Att vi inom kommunen står inför organisatoriska utmaningar är vi alla medvetna om och för mig är detta inget som egentligen är så konstigt då vår nya organisation är i en levande och pågående förändrings process. Jag kan hålla med om att resan tagit lite längre och varit lite brokigare än vad vi inom kommunen hade planerat och önskat.

Vi står mitt i ett förändringsarbete där vi måste lägga större vikt på processutveckling och en effektivare strategi där vi hanterar utmaningar samt effektiviserar våra resurser, detta kräver också engagemang från tjänstemanna håll samt från oss inom politiken. Vi måste effektivisera vårt arbete i nämnderna och bli mer processinriktade, vi måste även vidare utbilda oss inom detta och hur vi ska kunna arbeta effektivare och få ut mer ur våra befintliga resurser.

Jag tror stark på den väg vi valt organisatoriskt och att detta är den väg att gå inför framtiden, vi står inför stora utmaningar inom organisationen men jag är säker på att vi inte löser dem genom att gå tillbaka till att ha flera förvaltningar. Det skulle vara för resurs krävande och kostsamt och jag tror att resultatet skulle bli till det sämre. Vi som organisation skulle ta flera steg bakåt i utvecklingen.  Vi måste istället blicka framåt och stärka organisationen med det underlag vi tagit del av, vi måste stärka den centrala processen och utveckla våra arbetsätt och få en tydlighet inom vad och hur frågor.

Vi har alla förutsättningar och verktyg att stärka vår organisation mot rätt riktning mot en effektiv organisation som kan hantera framtidens utmaningar. Jag delar även den generella tro inom kommunen om att vi är på rätt väg, jag har stort förtroende för den utvärdering vi har fått ta del av som även bekräftar min uppfattning om att vi är på rätt väg och inte bör gå tillbaka till den gamla organisationen. Utifrån samma utvärdering har jag fullt förtroende för det uppdrag vi gett stadsdirektören om att fortsätta utveckla en gemensam förvaltning och jobba vidare med de utmaningar som utvärderingen identifierat.

Jag finner det dock beklagligt att Moderaterna tillsammans med Liberalerna samt Vänsterpartiet värkar vilja gå tillbaka till den gamla förvaltningen, det känns lite olustigt att trotts den utvärdering vi tagit del av PwC samt de slutsatser dem redovisat för oss så verkar denna nya bästis trio inte inse allvaret och de negativa konsekvenser med att gå tillbaka till den förra förvaltningen, detta visar bara mer på den kortsiktiga och ansvarslösa politik från M och L, detta visar också på hur vänsterpartiet saknar verklighetsuppfattning över konsekvenserna från deras politik.

2 kommentarer

  1. Pingback: Ge personalen arbetsro - återgå till ett system med flera förvaltningar! - Anders Ågren

  2. Kim

    Det finns fördelar med en stor förvaltning OM den styrs rätt. Vad händer med den chef som varit drivande i att Umeå ska ha EN förvaltning och som uppenbarligen inte kunnat leverera som chef. Tvärt om har hen varit i blåsväder i massmedia för uppenbart dåligt omdöme. Händer det som vanligt – INGENTING!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>