Bra villkor och en värdig lön oavsett.

Alliansens strategi med enkla jobb känns mer och mer som ett recept för öka samhällsklyftor, ökad segregation och utanförskap.Samtidigt som Alliansen vill skjuta ifrån sig ansvaret för vården och skolan till riskkapitalet där man låter miljarder av våra skattepengar hamna i fickan hos vissa få så vill man ha en modell där människor ska jobba med ”enkla jobb” till väldigt låga löner, för mig känns detta ganska ovärdigt för den människa som ska göra jobbet och man skapar bara en situation för fler och fler människor där man kommer att leva i någon form av fattigdom och ökad segregation. Det är bra med enkla jobb men till en värdig och rättvis lön. Vi ska inte skapa ett samhälle där vi har individer som klassas som ett ”kast” under andra, utan vi ska ge alla människor oavsett samhällsklass ett lika värde och lika villkor. 
Denna modell öppnar även upp för att missbrukas då företag kan börja systematiskt använda sig av enkla jobb modellen för att hålla ned sina kostnader bara för att maximera sin vinst, utan någon som hälls tanke över individen. Det som är extra oroande är att det med all sannolikhet  kommer bli en modell som kommer missbrukas inom redan vinst maximerande verksamheter inom skola och vård

En kommentar

  1. Hans

    Vad är en värdig lön?
    Varför är det ”värdigt” att gå hemma med bidrag för 13 000:- men inte att jobba för 16 000:-?
    Aldrig förstått den ingångspunkten…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>