Hållbarhetsbokslut, ett måste för Umeå kommuns verksamheter och bolag

Miljöfrågorna måste få en mer centralroll inom Umeå kommuns verksamheter och bolag. Vi måste bli effektivare på att implementera hållbarhetsfrågan i de olika verksamheterna samt kunna ha en bättre uppföljning på detta. Vi politiker måste ha bättre verktyg för att kunna följa upp så att klimatmålen uppfylls. Jag tycker att det är hög tid att vi som ansvariga politiker ser till att kommunens verksamheter och de kommunala bolagen tillämpar årligen ett Hållbarhetsbokslut . Med detta kan vi enklare och mer effektivt se över hur de olika verksamheterna och bolagen har för miljö och klimatpåverkan och genom ett Hållbarhetsbokslut effektivare jobba med de åtgärder som behövs för att påskynda klimat omställningen inom kommunen. Med en övergripande Hållbarhetsbokslut  kan vi också enklare se över gemensamma lösningar för infraservice, infrastruktur hur vi planerar staden för att enklare bidra till att minska stadens miljöpåverkan.

Miljön måste bli en gemensam hjärtefråga för oss I Umeå kommun. Vi bidrar idag till en minskad miljöpåverkan genom en rad olika insatser som fossil fri el och fjärrvärme samt en fossilfri kollektivtrafik och satsningar inom solenergi. Men vi måste lägga i ytterligare en växel där de olika verksamheterna genom ett Hållbarhetsbokslut enklare ska kunna påskynda sitt arbete inom hållbarhet, det finns en massa små åtgärder som tillsammans får enorma positiva resultat. Genom Hållbarhetsbokslut så kan vi enklare identifiera och utföra åtgärder inom den övergripande planeringen och förvaltningen för att minska kommunens klimatpåverkan.

Vi inom Umeå kommun bör driva våra verksamheter och bolag med ur ett hållbart perspektiv med hänsyn till miljön och till människors hälsa, med jämställdhet, mångfald och en säker och trygg arbetsmiljö i fokus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.