Regeringen tar ansvar för assistanslagen.

Här om dagen kom det glädjande beskedet från regeringen att man ska se över lagen om assistans. Arbetet med den nya utformningen är igång och jag hoppas att den nya lagen som presenteras i vår kommer vara till brukarens fördel, det är viktigt att brukare ska känna trygghet och att dem ska kunna garanteras en god levnadsstandard och inte hamna i en svärm av byråkratiska regler som försvårar vardagen och livskvaliteten för dessa. Förhoppningen med den nya lagen är att fler får det statliga stödet för assistans. Det är viktigt att alla ska kunna få en bra livskvalitet och dem som behöver assistans ska också kunna få det.

Som jag har skrivit om innan så har utifrån domar tagna i högsta förvaltningsrätten har det kommit inspel från flera håll där bla försäkringskassan om att tolkningar av den befintliga lagen kommer skapa en försämrad situation för dem med assistansersättning idag, den första prognosen pekade på att uppåt 6000 personer skulle kunna drabbas.

Jag hoppas också att regeringen tänker om och låter försäkringskassan genomföra en mindre hård och restriktiv tolkning av lagen och domar, tills det att den nya lagen är på plats. Det vore olyckligt om individer skulle hamna i kläm under tiden lagen ses över och ändras.

Jag tycker att regeringen visar på styrka när man kan inse att saker är på väg åt fel håll och är beredda att hantera frågan. Det visar på ansvar. Vi röd-gröna tar ansvar välfärden, skolan och klimatet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>