Humaniteten har en plats i Umeå.

Vid gårdagens KSAU så beslutade vi att Umeå kommun ska bidrar med 500 000 kronor till ett vinterhärbärge i Backengården för hemlösa. Jag tycker detta är ett viktigt incitament från kommunens sida och vi måste finnas till att stödja och stärka arbetet med att ta hand om de allra fattigaste som befinner sig inom våra kommungränser.

Att argumentera att detta inte är kommunens ansvar tycker jag är ansvarslöst, vi måste finna oss i den verklighet att det finns personer i vår kommun där bland också barn som befinner sig i den absoluta livsmisären och vi som kommun måste ta vårt humana ansvar för dessa. Vi måste komma ihåg att detta är människor precis som jag och du. Det är viktigt att vi har en människosyn som ser alla individer och finns till för alla individer.

Fattigdom och tiggeri kan inte förbjudas bort. Fattigdom besegras genom stöd, genom reformer, goda värderingar, genom att bildning och skapa förutsättningar för arbete. Fattigdom besegras av att ge en hjälpande hand och inte av att vända ryggen till.

Det samarbete kommunen haft med kyrkan har fungerat bra och vi kan se hur vi tillsammans har kunnat hjälpa människor i nöd. Detta är en dag som vi kan titta tillbaka på och glädjas att humaniteten fortfarande har en plats i Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.