Gör dig hörd medborgare!

Under 2010 har ett 50tal medborgarförslag lämnats in till kommunen, vilket kan ses som ett blygsamt antal med tanke på att vi är ca:114 000 innevånare som kan tycka till.

Betyder det då att Umebon inte vill vara delaktig eller har informationen kring möjligheten att lämna in medborgarförslag varit dålig, kanske känns det svårt, krångligt eller inte lönt eftersom politiska beslut kan ta tid. Ja orsakerna kan vara många men jag är glad att KSAU bestämt sig för att fortsätta ta mot innevånarnas åsikter. Det som är lite problematiskt är att SD eller Henrik Agerhäll som toppade SDs kommunlista är den medborgare som ”motionerat” mest, 8 av medborgarförslagen är nämligen skrivna honom. Jag uppmanar er alla att skicka in förslag och utmana Agerhall.

Jag vet att vissa elever på grundskolan får lämna in medborgarförslag i bildningssyfte och jag ser det som ett naturligt led i att på sikt få in fler förslag. En stor eloge till lärarna som hjälper våra barn att förstå möjligheten att påverka.
Jag hoppas att medborgarförslagen blir fler och att det blir fler personer som lämnar in just sitt förslag. Snälla medborgare & Umebo gör dig hörd!
 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>