28 dagar och här är jag

Det är 28dagar kvar och min egen folder som kort ska presentera mig och mina politiska mål har kommit från tryckeriet.

För er som läser min Blogg tänkte jag ge en kort presentation av mig själv, Anna-Karin ”Kajsa” Sjölander, andra namn på Centerpartiets lista till kommunvalet och riksdagskandidat.

Jag bränner inga tusenlappar som Gudrun Schyman,jag lovar inte att du som skattebetalare ska betala grannens friår så som Miljöpartiet och jag gör inte som Vänsterpartiet och lovar kortare arbetsdagar som vi inte vet hur de skall vara möjligt att finansiera och jag gör inte en Hans Lindberg(S)och tejpar över värdefulla och skattefinansierade konstinstallationer.

Jag tänker istället ta ansvar för att en närodladpolitik är det som ska bygga framtiden. En framtid som med Centerpolitik blir #TryggareEnklareMänskligare

Vad är det då jag lovar dig?

Jo jag lovar att jobba för att modernisera Socialförsäkringen. Försäkringen bör genast ses över, här vill jag gå i täten för en socialförsäkring som hjälper, inte som idag eller för den delen inte heller som för tio år sedan, att den utgör ett hinder.

Jag lovar att jobba för ett jämställdare samhälle, jag vill verkligen att var och en skall ha sin fria rätt att leva sitt liv fullt ut, utan att känna sig begränsad av kön, sexuell läggning eller funktionshinder. Det är aldrig okej när andra människor tar sig rätten att ta makten över dig.

Jag lovar att ta ansvar för att skapa fler jobb genom att besluta om en minskad byråkrati som göra det både lättar och billigare att anställa. Det är trots allt de små företagen som står för tre av fyra nya arbetstillfällen.

Jag lovar att utveckla skolan genom att införa Kreativitet och entreprenörskap på schemat från förskoleklass genom hela grundskolan.

Jag lovar att giftfri vardag skall vara en självklarhet. Det gäller allt från maten på tallriken till byggnader vi vistas i till vattnet vi dricker och luften vi andas.

Tillsammans bygger vi en tryggare, grönare skönare framtid.
Välkommen in i Centerpartiets valstuga som öppnar 12.00 i morgon 🙂

image

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.