Centerpartiet klar etta när småföretagare fått rangordna

c

Konsultmäklarföretaget Assistera som står bakom enkäten har bett företag med en till tio anställda i sitt nätverk att rangordna partier efter tre frågor som partierna själva lyfter fram som sina viktigaste företagarfrågor.

Frågan på enkäten var, Hur skulle du rangordna följande förslag utifrån vad du anser vara bäst för entreprenörer och småföretagare i Sverige? Varje parti fick välja ut sina tre viktigaste frågor till enkäten.

Centerpartiet prioriterade följande tre frågor:

  1. Sänkta kostnader för att anställa:      lägre och enklare skatter, i synnerhet för små och växande företag.
  2. Rättvisare och rakare regler för      anställning.
  3. Skattemässigt gynna småskaligt ägande      framför storskaligt, indirekt eller institutionellt ägande.

Näst efter Centerpartiet kom Moderaterna och Kristdemokraterna i rankingen. Sist hamnade Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Här kan du läsa SvD:s artikel om undersökningen

Här kan du läsa resultatet i sin helhet

Martin Ådahl, C säger ”Det är glädjande att vi uppfattas som nummer ett för små företag – men inte förvånande. De är ju vi som tydligt säger som det är, att ska vi få fler jobb måste de små företagen kunna anställa. Vi har gjort det billigare att anställa, vi har minskat krånglet och vi jobbar vidare för exempelvis sänkta arbetsgivaravgifter och lägre sjuklönekostnader”.

 

Utifrån den här undersökningen funderar jag på hur småföretagarna i Umeåregionen upplever företagsklimatet. Min bedömning är att Vänsterpartiets tagit Socialdemokraterna i Umeå kommun som gisslan den sista mandatperioden och därmed har också företagsvänlig minskat. Det känns otroligt dåligt för Umeås utveckling, då 3 av 4 nya arbetstillfällen skapas i små företag.

Vänsterpartiet är förvisso tydlig, inget privat ägande, what so ever!

Men vad säger ni Socialdemokrater?

Det är dags att ni berätta det för väljarna.

Kommer ni att fortsätta gå i vänsterpartiets koppel och motarbeta privata alternativ så som ni gjorde när Skräddarens äldreboende övertogs av kommunen?

 

Helt enkelt finns det en framtid för småföretagarna och en tillväxt i Umeå?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.