Mediakrati

Jag är oroad för att mediakratin tar över demokratin, den för oss så nonchalant betraktade demokratin som vissa dör för. Den demokrati som byggt landet lagom dit många längtar.

När media gör politik till ett duellerande och antalet debatter blir så många att vanligt folk leddsnar på att lyssna och det vissonär försvinner för att frågorna mer handlar om det som varit istället för det som skall ske.

Jag tycker det är dags att media börjar ta ansvar och tänker vad dom publicerar och hur dom uttrycker sig.

Ofta läser jag och många med mig om att Sverige demokraterna inte släpps in, att dom inte bjuds in att delta i alla sammanhang och att Sverigedemokraterna växer för att folket är less på politiker, ja hela etablissemanget. Medias val att lägga en offerstämpel över allt som SD får utstå känns pinsam och ansvarslös. Det riskerar att urholka demokratin och skapa en mediakrati där medias rubriker och ingresser blir den politiska sanningen. Det vore verkligen livsfarligt men tendenserna finns.

Sverige demokraterna själva ropar högt att alla är emot dom, sen sprider dom en konspirationsteori som bygger på att dom som Sverigedemokrater blir utmobbad och att dom inte får uttala sig om roten till allt ont som sker, att de övriga partierna inte lyssnar.

Men det handlat inte om att dom inte släpps in, det handlar inte om att de övriga politikerna eller de övriga politiska partierna inte lyssnar. Det handlar inte heller om att Sverigedemokraterna inte får bedriva sin politik. Det handlar om något större, mycket större.

Det handlar om att Sverigedemokraterna för en politik som få ställer upp på vi är faktiskt 78% som inte gillar deras politiska förslag. Just därför blir deras ide just bara ett inlägg i debatten eftersom majoriteten inte vill vara med och stötta förslag från SD. Förslag som de förtroendevalda politikerna och 87% av väljarna inte tror på.

Så skärp er media rapportera om det som händer i politiken, vad som föreslås, vad som går igenom och vad som röstas ner. Vi vill inte få ett vinklat reportage där det framstår som att SD inte får delta, dom har deltagit och deltar i riksdagsbeslut och tillhör etablissemanget sedan fyra år tillbaka.

Så kära läsare slå vakt om demokratin och ifrågasätt mediakratin som är  väg att ta sig allt för hög ton.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.