Vill inte se nya möjligheter

Vid dagens individ och familjenämnden gick den nya nämnden igenom budgetläget. Det ser helt okej ut för 2014 och för 2015 men skall vi klara av att hålla kvalité på verksamheten 2016 är det viktigt att vi redan nu börjar se över vilka kostnader vi skall ha och hur vi skall kunna spara. Så när tjänstemännen och ansvarig utförare av LSS i kommunen som väl känner verksamheten föreslår att kommunen skall utreda om verksamheten kan läggas ut på entreprenad för att se om den kan vara ett alternativ att erbjuda samma kvalité men med minskade kostnader tycker jag att man skall utreda. S och V som satt den framtida budgeten och väl känner det ekonomiska läget i individ och familjenämnden röstade tyvärr ner förslaget. Att V röstar nej är förståligt men att Socialdemokraterna som sitter i majoritet inte tar större ansvar känns förfärligt och inte alls bra.

Att utreda är ju inte att ta beslut, de är ju just bara att utreda om det finns nya möjligheter.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>