Grön Kultur

För oss är ett rikt kulturliv ett utav nycklarna till den mänskliga livskraften. Vi vill ge varje individ chansen att utveckla sina förmågor och att kunna uttrycka sig fritt.

Konsumtionen av upplevelser ökat stadigt i Sverige över de närmaste deccenierna. Vi tittar på film, spelar spel och lyssnar på musik mer än någonsin. KK-stiftelsen(Kunskaps och kompetens) har studerat "upplevelse-industrins" kreativa näring, dess betydelse och potential i ekonomin. Resultatet från undersökningen visade klart och tydligt att kulturen är en potentiell motor för ekonomisk utveckling, i hela landet, över hela konjunkturcykeln.

De områden som berörs inom "upplevelse-industrin" är arkitektur, dator och TV-spel, design, film, foto, konst, litteratur, marknadskommunikation, medier, mode, musik, måltid, scenkonst, turism/besöksnäring och upplevelsebart lärande. De gemensamma som dessa faktorer har är att de kan erbjuda skräck,glädje, överraskning och engagemang eller så kan de erbjuda upplevelse i andra former.

Vi tror att det finns en skaparkraft i varje person och i den grundläggandefriheten ligger en välståndsskapande kraft. Alla människor i ett demokratiskt samhälle ska ges föutsättning till att utnyttja den skaparkraften !

En kommentar

  1. Tankesmedjan Axiom

    New age tankar i MP, intressant. Tankesmedjan Axiom trodde ni var jordnära och inte nyandliga. Intressanta och lite lockande blir ni nu när upplevelsen ska styra framtidens tänkande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.