Kvalitet i Kultur

Vi i miljöpartiet de gröna anser att historiskt har kulturen varit i fokus i synvinkeln av upplysningen.Vi tror att  kulturen är väldigt viktig eftersom den berikar den som upplever den, genom njutningen av dess skönhet, genom att betraktarens vyer vidgas eller genom en större förståelse för människans komplexitet.Vi tror även att om kulturen i sig själv är värdefull, ger kulturen också positiva effekter i andra sektorer av samhället. Vi tycker att  kulturen är en viktig del av samhället och har därigenom betydelse för alla samhällets delar. En kulturell aspekt av stadsbyggnad, vård, utbildning m.m. blir ett positivt komplement. En ny dimension att bidra till utvecklingen.

Kvalitetskultur är inte samma sak som att sälja stort Kvalitetskultur håller över lång tid och fortsätter att vara populär i decennier, rentav sekel, efter att den producerades. Kulturens kvalitet är oberoende av dess försäljning på kort sikt. I samtiden kan den lika gärna vara utskälld som älskad.

Vi i miljöpartiet de gröna anser att stödet når fram till skapandet av kvalitetskultur bör vara en prioriterad fråga för politisk kulturverksamhet.Troligtvis blir denna typ av kultur den allra största delen av samhällets kulturskapande, och är inte mindre värd än ”kvalitetskulturen” som den definierats här.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.