Miljöpartiet kräver fler kvinnor i bolagens styrelser !

Riksdagens utredningstjänst har tagit reda på hur det är med könsfördelningen i svenska bolagsstyrelser. Svaret är tydligt många män och få kvinnor.

Från 2009 till 2010 så har antalet kvinnor ökat med bara 2%. Därmed vill vi i Miljöpartiet de gröna lagstifta om kvotering, vilket innebär att det ska finnas minst 40 % av respektive kön vare sig de är kommunala bolag eller privata på börsen.

En kommentar

  1. Carl Larsson

    Inte för privata bolag som inte är börsnoterade? Så det handlar bara om att lagstifta om kvotering där det kommer att synas i medierna och inte bland de stora flertalet aktiebolag som inte är börsnoterade?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.