Krångliga regler drabbar sjukskrivna

I dag är det särskild debatt i riksdagen om sjukförsäkringen. Personer har fått lämna sjukförsäkringen utan att ha fått sina ansökningar prövade. Vid årsskiftet infördes nya regler som säger att man högst kan få sjukpenning i 364 dagar under en 15-månaders period och för drygt tre månader sedan tvingades cirka 15 000 personer ut ur sjukförsäkringen. Dessa  personer hade inte blivit friska, de passerade en administrativ tidsgräns som regeringen infört och blev utförsäkrade ur sjukförsäkringen.

Vi i miljöpartiet de gröna vill ha en helt annan politik. Den som kan jobba ska självklart göra det. Men den som är sjuk och inte kan arbeta ska ha rätt till en sjukförsäkring som ger rehabilitering, snabb hjälp att komma tillbaka till ett friskare liv och ersättning under den tid det tar. Vi vill avskaffa stupstocken i sjukförsäkringen.

 

3 kommentarer

  1. Tankesmedjan Axiom

    Vi i Tankesmedjan Axiom tycker den som skriver denna blogg uppvisar kvinnliga drag förutom de första bloggarna och undrar om inte mustaschen är missvisande.

    Bloggen får VG, vi önskar dock en bättre respons på kommentarerna.

  2. Nasser Mosleh

    Svar till Sven-Olov Edvinsson (2010-04-14 23:21)
    Hej Sven-Olov,jag undrar varför 15 000 personer tvingades ut ur sin sjukförsäkring när deras diagnoser dominerades av sjukdomar i rörelseorganen. Varför fick de inte en förlängd sjukskrivning när de behövde det? ”943”dagar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.