Från 70 miljarder överskott till ett underskott !!!

Vi rödgröna lämnade över ett stort överskott om 70 miljarder kronor till Anders Borg. Efter flera år med ofinansierade skattesänkningar har Sverige stora underskott. Nu krävs en politik som byter färdriktning och investerar i fler jobb och minskade klyftor. Med en rödgrön regering får vi ett tryggare samhälle och en rättvis politik som skapar jobb.

Sverige måste komma tillbaka till starka offentliga finanser om vi ska klara jobb, välfärd och miljö. Regeringens politik med låga löner och ökade klyftor har inte gett fler jobb. Tvärtom är det nu 100 000 fler arbetslösa.

Valet i höst är ett vägval. Ska klyftorna minska eller fortsätta öka? Ska jobben bli fler eller fortsätta att bli färre? Ska välfärden stärkas eller ska sänkt skatt prioriteras? Det rödgröna alternativet är tydligt vi vill investera starkare konkurrenskraft, fler jobb, bättre klimat och en modernare välfärd.

En kommentar

  1. Anders

    Har du möjligtvis hört tala om finnanskrisen och att vi är i den djupaste internationella lågkonjunkturen sedan 30 talet. Det är bara Bulgarien och Estland som klarar av gällande regler i EU:s stabilitetspakt. Sverige har klarat detta bra och att företagen tidigt varslade anser nu många ekonomer har varit bra för en snabb återhämtning. Den svenska arbetslösheten är internationellt sett inte anmärkningsvärd. Sverige har klarat konsumtion och fastighetsmarknad, kan det ha med den förda finnaspolitiken att göra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.