Vinner vi valet blir det folkomröstning!!!

De rödgröna partierna är överens om en trafikpolitik för Stockholm. Uppgörelsen innebär att en folkomröstning får avgöra den mest grundläggande frågan – byggande av förbifarten eller storsatsning på kollektivtrafiken. Folkomröstningen innebär att motorvägsförbindelsen förbifart Stockholm ställs mot en kollektivtrafiklösning som består av nya spår och stationer. Kostar lika mycket som förbifarten kommer att kosta.

Vi är också överens om en stor satsning i Stockholm som innebär investeringar i kollektivtrafik direkt efter valet. Trängselavgifter kommer också att införas på Essingeleden i slutet av 2011. Dessa kommer förhoppningsvis att minska trängseln i stockholmstrafiken redan under nästa mandatperiod.

En långsiktigt framgångsrik politik måste bygga på att man har människor med sig. I och med folkomröstningen får människor chansen att sätta sig in i frågan och välja om de vill satsa pengarna på motorväg eller på kollektivtrafik.

 

 

3 kommentarer

 1. Urban Bengtson, idékonsult

  Säg att det blir 60% som röstar och 55% vill ha kollektivtrafik i st f motorväg, så blir det 33% av de röstberättigade. Lägg till alla yngre som inte får rösta, men är de som mest kommer att beröras av besluten, så kan det bli bara en lite minoritet som vill ha kollektivtrafiken före motorvägarna.

  Det är inte demokrati, det är att inte ta politiskt ansvar i den representativa demokratin Sverige har.

  Sedan kan aldrig en folkomröstning bli beslutande här och att utlova löften som eviga, det klarar inga partier, se högertrafik- och kärnkraftomröstningarna, det blev tvärtom till slut.

 2. Jimmy Lindberg

  Folkomröstningen är bara en nödlösning på ett problem ni inte kan enas om. Sen kommer folket at rösta för förbifart stockholm och inte för kollektivtrafiksatsningar, det borde miljöpartiet ha insett. Men var inte orolig, det blir ingen vinst i valet så det blir inte aktuellt. Ert parti kommer däremot gå bra och stjäla många röster av (s).

 3. Magnus Liljeström

  Och vad tycker du att jag som vill satsa pengar både på en förbifart och på kollektivtrafik ska rösta på?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.