Förnybar energi

Våra kärnkraftverk håller på att bli gamla. Den intressanta frågan är därför inte om de ska avvecklas, utan vad vi ska ersätta dom med när de avvecklas. Vi anser att förnybar energi idag är smartare att satsa på. Vind, sol, våg och bio är energiformer som blir billigare och effektivare, medan kärnkraften blir allt dyrare och tar mycket lång tid att bygga. Så utöver de gamla argumenten om att kärnkraftsproblemen med uranbrytning, avfall och andra risker så finns det rent ekonomiska skäl att välja förnybart. Vi har visat att det går bra att ersätta kärnkraften på 12-15 år.

En kommentar

  1. Stefan Westermark

    Men vi kan uppdatera reaktorerna i kärnkraften för och få ut mycket mer ström. Men jag skulle vilja se mer om berg/jord värme.. Såg dokumentären Zeitgeist där dem tar upp hur mycket energi som finns på jorden. Det sägs att man ska kunna producera 4000års Energi till hela jorden i år med dagens teknik. Ändast utbyggnad skulle behövas. Vilket leder till jobb, men i dagen samhälle är det väll ”coolt” att in ha något jobb..
    Hoppas du kollar upp lite om berg/jord värme.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.