Skolan kan bli den mest jämställda arbetsplatsen

För att uppnå jämställdhet i skolan krävs det mycket hårt arbete. Det vi bör bl.a. börja med är att värdera läraryrket som ett av de viktigaste yrken. Vi höjer lärarstatusen genom att höja intagspoängen på högskolan och även genom att höja lönen. De skall även få möjligheten att utvecklas genom sin lärarinstats. Skolpersonalen skall också fortbildas i jämställdhetsarbete och det finns även tillräckligt med resurser för genus- och jämställdhetsutbildning på lärarprogrammet

För mig är en lärare i skolan som en läkare i sjukhuset, så vi måste ge lärare möjligheten att sköta sitt uppdrag genom att eliminera onödiga administrativa arbetsuppgifter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.