Vad är ett svenskt utseende ?

I Stockholm så hade en busschaufför delat in passagerarna i olika bussar. En för "svenskar" och en annan för personer med "utländskt utseende". När passagerare från den "utländska bussen" frågade varför han delade in dem efter utseende, så var hans förklaring att den ena bussen var en direktbuss som inte skulle stanna, medan den andra skulle stanna vid hållplatser. Detta var en lögn och båda bussarna stannade som vanligt och kördes på exakt samma sätt.

Det är viktigt att komma ihåg att detta är en individs agerande, men samtidigt så finns det ett stort ansvar som ligger hos samhället och alla partier som bekämpar etnisk segregation. Vi måste jobba tillsammans och satsa på att sådana händelser inte upprepas genom att ha en öppen debatt där alla kan uttrycka sig fritt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.