Varje elev förtjänar att möta engagerade, kompetenta och kunniga lärare.

Nu i höst vill regeringen föra in nya karriärtjänster för lärare. De rör sig om tjänster som lektor och förstelärare. Kostanderna för de nya tjänsterna och dess lönehöjningar är upp till 10.000kr i månaden som staten ska stå för. Regeringen har till detta avsatt i budgeten nära 2,5 miljarder kronor under fyra år. Vi i Miljöpartiet vill att dubbelt så många lärare ska kunna ta del av de nya tjänsterna och därmed dubblar vi summan i vårt förslag till 5 miljarder kronor

I regeringens förslag är det bara ämneslärarna som ska kunna komma i fråga till de nya karriärtjänsterna men det tycker inte Miljöpartiet. Vi tycker att även personer med doktors- eller licenciatexamen inom utbildningsvetenskap, pedagogik, allmändidaktik och pedagogiskt arbete också ska kunna komma i fråga. Liksom förskollärare och fritidspedagoger.

Det handlar helt enkelt om prioriteringar, det är viktigare för oss att satsa på skolan och miljön än att t.ex. sänka bolagsskatten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.