160 nya studentlägenheter per år

Det är riksdagens utredningstjänst som har tagit fram siffror över hur många studentlägenheter som byggts de senaste åren. I snitt har det byggts 160 studentlägenheter i hela landet varje år under de senaste tre åren.

Det var Miljöpartiet som bad att få ut siffror på hur många lägenheter som byggts.

 Bostadsminister Stefan Attefall, tycker inte att det ansvaret bara ligger på honom, han anser att det byggs alldeles för lite små lägenheter. Det beror på att vi har krångliga regelverk, men också på att vi inte har haft tillräckligt mycket detaljplaner för att bygga små lägenheter och där har kommunerna en roll att spela.

Så när det gäller MP Umeå har vi lämnat en motion till kommunfullmäktiga, "Bygg billiga ungdomsbostäder i Umeå". Vi anser att det här kan vara en stor del utav lösningen på bristen utav bostäder för studenter/ungdomar i Umeå.

3 kommentarer

  1. Peter

    Mycket bra förslag!
    Hoppas då även också att det byggs 2or till vettiga priser också & inte bara små ettor med kokvrå.
    Finns ju som sagt ungdomar som vill flytta nära jobbet också & som är ensamstående!
    Men sen så finns det gott om ungt folk som vill flytta hemifrån nån gång också & inte vänta tills dom är 30 för att ha råd å flytta till eget boende!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.