Hundra procent förnybart

Vi vill göra Sverige till ett föregångsland inom miljövänlig energi.

Miljöpartiet vill

  • att Sverige antar en plan för hundra procent förnybar energi,
  • bygga ut de förnybara energikällorna,
  • ge stöd till hushåll och företag för smartare energianvändning.

Förnybar energi växer kraftigt, framförallt för elproduktion. Därför går Sverige mot ett stort elöverskott. Om tio år kommer Sverige att producera 24 Twh mer el än vad vi använder. Det motsvarar 3-4 kärnreaktorer som kan stängas. Tillsammans med en fortsatt utbyggnad av förnybart och smartare energianvändning kan Sverige få ett helt förnybart energisystem

Vindkraft och solenergi är de energislag som växer snabbast i världen. Samtidigt som vi ser hur alliansregeringen slår av på takten. Sverige riskerar att bli omsprunget. Miljöpartiet vill därför satsa mer på bioenergi, vindkraft och solenergi.

Vi vill ge människor möjlighet att vara delaktiga i utvecklingen till hundra procent förnybart. Genom att införa ett garanterat pris för egenproducerad förnybar el som säljs ut på nätet blir det möjligt för fler att sätta upp solceller eller äga ett vindkraftverk. Vi vill också slopa straffskatten för kooperativ vindkraft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.